google blockchain
Google Blockchain arama araçlarını piyasaya çıkarıyor

Google Blockchain arama araçlarını piyasaya çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google Blockchain modelinde arama yapılmasına izin veren bir aracı piyasaya sürdü. Ve bu araçlar, bir Blockchain’i internette aradığınız gibi aramanıza izin veriyor. İşlem veri kümeleri artık Google’nin BigQuery platformunda kullanıma sunuldu ve açık kaynaklı araçlar genel aramalar için yayında.

Bu araçların Google‘nin işlem akışlarındaki kalıpları analiz etmesine olanak tanıyacağı, şirketin daha sonra uygun Blockchain teknolojileri geliştirmesine ve hatta gelecekteki kripto fiyatlarını tahmin etmesine olanak sağlayacağı düşünülüyor.

Bu, Google’nin ilk Blockchain teknolojisi kullanımı mı?

Google Blockchain teknolojisi ile ilgili denemelerine ilk olarak 2018’in ikinci yarısında başladı. Ve ilk olarak Bitcoin (BTC) ve Ethereum’dan (ETH) veri geçmişini genel erişime açtılar. Ancak son olarak bunların haricinde 6 veri setinin daha eklenmesi büyük bir gelişme olarak görülüyor. Yeni yüklenen altı veri seti ise şu şekilde:

  • Bitcoin Nakit (BCH)
  • DASH (DASH)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Ethereum Classic (ETC)
  • Litecoin (LTC)
  • Zcash (ZEC)

Bu yeni haber, bize Google’nin şu anda Blockchain teknolojisini tamamen kullanmaya başladığını göstermesine rağmen, birçok yatırımcı bunun için geç kalındığını düşünüyor. Geçtiğimiz yıl Forbes, bu araçları kullanarak 500’den fazla projenin oluşturulduğunu ve Bitcoin’in fiyatını tahmin etmekten coin sahipleri arasındaki varlık eşitsizliğini ölçmeye kadar bir dizi konuyu kapsadığını öngörüyor. Google’ın arama işlevi ve projeleri daha spesifik hale gelirse, gelecekte kripto paraların fiyat eğilimlerini öngörmek için doğru bir şekilde kullanılabilir.

Google Blockchain konusunda neden ağır davrandı?

Her ne kadar açık olmasa da, Google arka planda Blockchain üzerinde çok fazla çalışma yaptığı biliniyor. Zira 2018’de, Microsoft ve Amazon gibi rakiplerini yakalamak için dijital muhasebe teknolojisine odaklanan bir dizi yeni girişim almaya başladılar. Bu girişimler, Alphabet’in risk sermayesi kolu olan ve finansal işlemler ağı Ripple ve kripto para varlık yönetimi platformu LedgerX dâhil olmak üzere bir dizi şirkete yatırım yapmasını da içeriyordu.

Artık Google, özellikle dijital teknoloji alanındaki iş alanlarını satın alma konusunda Blockchain teknolojisini daha öncelikli hale getirmeye başladı. Google’nin bu alana hızlı bir şekilde taşınması muhtemel görünüyor. Özellikle yeni işe alımlarını Blockchain teknolojisi üzerine odaklandığı düşünüldüğünde.

thebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin