Google Finance, Bitcoin'i en popüler para birimlerinin bile önüne taşıdı!
Google Finance, Bitcoin'i en popüler para birimlerinin bile önüne taşıdı!

Google Bitcoin’in boğa piyasasında olduğunu nasıl kanıtlar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google, ‘Bitcoin’ terimi aramaları, son Kasım ayından bu yana en yüksek seviyelerde dolaşmaya devam ediyor. Araştırmacılar, aramalarda böyle bir ani yükseliş olduğunda, olumlu bir piyasa duyarlılığını yansıttığı ve boğa piyasasına dair yayılan kripto para etrafındaki bahsedilmeleri yansıttığına dair önemli kanıtlar buldu.

Bu bulgular ile ilgili oluşturulan birkaç teori şu şekilde:

Google aramaları FOMO’ya işaret ediyor

Hollandalı iktisatçı Joost van de Burgt, Google aramaları ile Bitcoin fiyatındaki dalgalanmalar arasında doğrudan bir ilişki buldu. Kripto paralara dair Google aramaları arttıkça, değeri de yükseldi.

“Eğer her yerde konuşulmaya başlanmışsa, haberin ne ile ilgili olduğu önemli değil… Kimse trendi kaçırmak istemez ve herkes bir parça almaya çalışır” şeklinde yorum yapan van der Burgt, bu durumu FOMO etkisi ile ilişkilendiriyor.

Ekonomist, ana akım medyanın olumlu ya da olumsuz haberlerine bakılmaksızın, Bitcoin geniş çapta rapor edildiğinde fiyatın arttığına da vurgu yaptı.

Yatırımcının ilgisi fiyat değişikliklerini gösterebilir

Connecticut’taki Yale Üniversitesi’nden araştırmacılar, yatırımcının dikkatini, kripto para varlıklarının fiyat hareketini tahmin etmenin en iyi yollarından biri olarak nitelendiriyor. Yatırımcının ilgisi ya iyi bir şey olarak belirli bir varlığın etrafında “hype” oluşturabilir ya da korku, belirsizlik ve umutsuzlukla (FUD) ilgili olabilir.

Araştırma, Bitcoin’in Google arama sayılarındaki artış, gerçekleşmeden birkaç hafta önce fiyat artışını olacağı şekilde tahmin edebileceğini ortaya koydu. Bitcoin’in yanında ‘hack’ veya ‘suç’ gibi olumsuz arama terimlerinde bir artışın ise kısa bir süre sonra fiyattaki bir düşüş için gösterge olduğunu da bulgularına eklediler.

Hem Ripple hem de Ethereum’un, farklı bir zaman çizelgesi olmasına karşın Google aramalarına paralel olarak benzer eğilimler gösterdiği de tespit edildi.

Google aramalarında son durum ne?

Bitcoin Google aramalarındaki en son dalgalanma, 2 Nisan’da, Bitcoin’in öngörülen 5.000 dolar tavana ulaşmasını sağlayan yüzde 20’lik fiyat artışıyla birlikte gerçekleşti.

Google, bir terimin kaç kez arandığının kesin sayılarını paylaşmaz. Ancak aramaların geldiği ülkelerdeki veriler mevcut. Ve üst sıralardaki ülkeler biraz şaşırtıcı: Nijerya, Güney Afrika, St. Helena, Gana, ardından Hollanda ilk sıraları oluşturuyor. ABD, İngiltere ve Kanada ilk 10’a giren ülkelerden değil. Bu, henüz ulaşmadığı pazarlarda Bitcoin’e artan bir destek olarak yansıyabilir.

Ancak, Google sıçrayışı son birkaç gün içinde yaklaşık yüzde 20 oranında düştü. Bunun anlamı dalgalanmanın sebebi her iki teorinin parametrelerinin dışında kalıyor olabilir ya da yükseliş eğilimi kısalıyor.

Google aramaları, bu yıl ortalamasının oldukça üzerinde ve Bitcoin piyasada iyi bir performans sergiliyor. Şu an ise 5.200 dolar bandında hareket ediyor. Bu nedenle fiyatın şu an için en azından yatayda kalması iyi bir ihtimal gibi görünüyor.

bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin