Google trends
Bitcoin Google aramalarında bir çok ünlüyü geride bırakmaya devam ediyor

Google Bitcoin fiyatını etkiliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google Bitcoin’in fiyatını değiştirebilir mi?  Bitcoin ile ilgili arama terimlerinin eğilimindeki artış bu soruyu gündeme getirdi. Bu, Google aramalarının pazarların değeri üzerinde doğrudan bir manipülatif etkiye sahip olduğunu göstermez. Ancak yeni araştırmalar, Google arama eğilimlerinin, yatırımcıların bir sonraki olayda ne olabileceğini tahmin etmelerine yardımcı olmak için kullanılabileceğini gösteriyor.

Google Bitcoin aramaları ile fiyatları etkileyebiliyor

Yale Üniversitesi ekonomistlerinden Yukun Lin ve Aleh Tsyvinski, “Riskler ve Kripto Paralara Etkisi” adlı çalışmada, Google trendleri ile çeşitli kripto paranın değeri arasında bir bağ buldu. Araştırma sonucuna göre, piyasalardaki değişiklikler internet üzerinden, yatırımcılar tarafından etkilenebiliyor. Kısaca, Bitcoin ne kadar çok aranırsa o kadar çok fiyatı artıyor.  Aynı şekilde tam tersi de olabiliyor. Araştırma sonucunda şu bilgiler paylaşıldı:

Yüksek yatırımcılar, Ripple (XRP) için bir haftalık, Ethereum için 1-6 haftalık ve Bitcoin için ise 1-2 haftalık gelecekteki yüksek getirileri tahmin ediyor. Araştırmacılar, teoriyi kullanarak, Google’ın “Bitcoin” arama hacmindeki tek standart sapma artışının, iki hafta içinde kripto para biriminin fiyatında %2,3’lük bir artışa yol açtığını tespit etti.

Twitter’da Google aramaları kadar fiyat artışında etkili

Benzer şekilde, Bitcoin ile ilgili Twitter yayınlarındaki artış, fiyatın bir hafta içinde %2,5 arttığına işaret ediyor. Öte yandan, araştırmada negatif yatırımcı yorumlarının kripto piyasalarını olumsuz yönde etkilediği tespit edildi. Öyle ki Google’da “Bitcoin hack” için arama oranları arttığında, kripto para biriminin fiyatı bir hafta içinde %2,75 oranında düştü.

Peki, bu araştırma bize neyi gösteriyor?

Bu, online ilginin artmasının Bitcoin fiyatını etkilediği anlamına gelebilir. Bitcoin fiyatını etkileyebilecek olayların çok konuşulması, doğal olarak “Bitcoin” kelimesinin aranmasını arttırıyor. Tabi ki fiyata Google’da yatırımcıların “Bitcoin” kelimesini aratması tek başına etki etmez. Asıl olan gelişmelerle beraber yatırımcının Google trendlerine artış ya da düşüş şeklinde cevap vermesi.

Bir açıklama ile fiyat düşmeye başladığında, insanlar haberleri ve fiyatları araştırmaya başlıyorlar. Ya da belki de bu, değerler düştüğünde, Google’a gitmek zorunda kalmadan, Kripto Para Haber sitesinin yayınları arasında kripto para haberlerini bulmalarını daha kolay hale getiriyor. Her iki durumda da, bu araştırma bazı ilginç noktalar sağlıyor ve bize en azından değerlendirecek bir veri veriyor.

Cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin