JP Morgan:
JP Morgan: "Kurumsal yatırımcının Bitcoin adaptasyonu başladı"

Goldman ve JPMorgan Bear Market’a rağmen Blockchain’e 32 milyon dolarlık yatırım yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel finans sektörünün en büyük bankalarından ikisi olan Goldman Sachs ve JPMorgan, geleneksel finans endüstrisinde Blockchain temelli çözümler sağlamak amacıyla kurulan Axoni için 32 milyon dolarlık B serisi bir fon sağlama yoluna gitti.

Yeni sermayede 55 Milyon dolar

2016’dan beri, Citibank, BBVA, Barclays, Bank of America, BNP Paribas, Axoni gibi bankalar tarafından desteklenen önemli bir Blockchain konsorsiyumu olan R3CEV’nin tek rakibi Axoni büyük ölçekli holdinglerin mevcut altyapısı ile sadece kurumsal Blockchain platformlarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına odaklandı.

Geçtiğimiz yıl boyunca Axoni, Depozit Trust ve Clearing Corporation’ın 11 trilyon dolarlık Ticaret Bilgi Deposu’nun yerleşimini kolaylaştırmak için özel olarak inşa edilmiş sistemler geliştirdi. Şirket, Blockchain geliştirilmesi de dahil olmak üzere sektörde çok popüler olan Blockchain girişimlerinin bir kısmını denetledi.

İki yıl önce, Axoni, NEX teknoloji şirketinden 21 milyon dolardan fazla para toplayarak, faaliyetlerinin çoğunu Seri A’da yer alan sermaye ile finanse etti.

Schvey, şirketin 32 milyon dolarlık finansman sağlamadığını çünkü şirketin faaliyetlerini finanse etmek için daha çok sermayeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun yerine geleneksel finans endüstrisinde stratejik yatırımcıları güvence altına aldığını vurguladı.

Ağustos 2018 itibariyle, Wells Fargo, JPMorgan, Citigroup, NEX Group, Franklin Templeton, Andreessen Horowitz ve Digital Currency Group gibi dünyanın en büyük finansal ve teknoloji kurumları, Blockchain tabanlı teknolojilerin geliştirilmesine destek olarak Axoni’de paydaş olarak yer almaktadır.

Uzun vadede Schvey, yatırımcıların ve ortakların Axoni tarafından geçtiğimiz 24 ay boyunca güvence altına alındığını, firmanın Blockchain projelerini ilgili ürünlere dönüştürmesini sağlayacağını açıkladı.

Schvey’den Goldman Sachs ve JPMorgan açıklaması

Bunlar çok stratejik yatırımcılar. Çoğumuzun derin stratejik ve ticari angajmanları var.

Şirketin, yeni ortaklar bulma konusunda ihtiyatlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Schvey devam etti:

Bu gibi firmalarla çalışırken bir kontrol mekanizmasından daha fazlası vardır. Ve onlar gerçekten harika ortaklar.

Ethereum’un potansiyel hareketi

Dokuz yıl önce Bitcoin’in yaratılmasından bu yana, küresel kripto para birimi toplulukları, Blockchain gelişiminde anahtar bir felsefe olarak açık kaynaklı bir gelişim oluşturdu.

Piyasadaki Bitcoin ve Ethereum gibi çoğu kamu taşıtı ağ zinciri, geliştiricilerin mevcut kod tabanını şeffaf bir şekilde değerlendirmesine ve geliştirmesine izin vererek kodlarını açık kaynaklı hale getirmiştir.

Kısa bir süre sonra, Schvey Axoni geliştirme ekibinin Axoni’nin temel Blockchain protokolü olan Axcore’un kod veritabanını, muhtemelen Ethereum Blockchain ağının üzerinde başlatması için kod kaynağı açacağını söyledi.

CEO ayrıca, Axoni’nin yenilikçi bir yazılım geliştirme konusundaki net felsefesi ve vizyonunun, merkezi kalkınma çerçevesi dışında, sektördeki diğer projelerle işbirliği sürecini basitleştirdiğini söyledi.

Schvey konuşmasının sonunda şöyle söyledi:

Günün sonunda, teknik vizyona uyduğunuz zaman bu durum, işbirliğini kolaylaştırır. Sonuç olarak kesinlikle önemli miktarda zaman, enerji ve kaynaklarının Clearmatics ve benzer görüşlere sahip diğer firmalar ile işbirliğine gidileceğini kesinlikle beklerim.

Goldman Sachs ve JPMorgan’un kurumsal düzeyde ve açık kaynaklı bir Blockchain yazılımının geliştirilmesinde yer alması, bankaların ve düzenlenmiş finansal kurumların yeni teknolojiyi anlamaları ve geliştirmeleri için niyetlerini göstermektedir.

btcnewsmagazine

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin