Telekomünikasyon devi AT&T'ye, 224 milyon dolarlık dava
Telekomünikasyon devi AT&T'ye, 224 milyon dolarlık dava

Telekomünikasyon devi AT&T’ye, 224 milyon dolarlık dava

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’li bir yatırımcı, telekomünikasyon devi AT&T’ye, 24 milyon dolarlık kripto para kaybetmesine yol açtığı iddiasıyla 224 milyon dolarlık bir dava açtı.

Davacı Michael Terpin’in, telekomünikasyon sağlayıcısına karşı Los Angeles’taki ABD Bölge Mahkemesi’ne 69 sayfalık bir şikâyette bulunduğu belirtildi. Davacının, 24 milyon dolar değerindeki kripto paranın, cep telefonu hesabından “dijital kimlik hırsızlığı” ile çalındığı iddiasıyla bir şikayette bulunduğu bildirilenler arasında.

Yedi ay içinde iki ayrı korsanın kurbanı olduğunu söyleyen yatırımcı, AT&T’yi “korsanla işbirliği yapma, ağır ihmal, yasal görevlerin ihlali ve gizlilik politikasındaki taahhütlerini yerine getirememe” suçlamasıyla suçluyor.

İlk saldırıdan sonra Terpin, “hackerla birlikte çalışan işbirlikçi”nin, bir kimlik belgesinin, geçerli bir kimlik veya şifre göstermesi gerekmeden cep telefonu numarasını almasını sağladığını iddia ediyor. Daha sonra, bu telefon numarasının hackleme olayını kolaylaştırdığı iddia edildi.

Terpin’in açıklaması

AT&T’nin yaptığı şey, sahte bir kimlikle hırsızlık yapan bir hırsızın mücevherleri çalmak için otelden bir anahtar istemesi gibiydi.

Terpin’in 200 milyon dolarlık cezai tazminat talep ettiği ve AT&T’den 24 milyon dolar manevi tazminat talep ettiği söyleniyor.

Davacının, Bitcoin (BTC) yatırımcıları için bir melek ağı olan, 2013 yılında BitAngels adıyla kurulan dijital bir fon BitAngels DApps Fonu’nun kurucu ortağı olduğu bildirildi.

AT&T kurumsal iletişim direktörü Jim Greer açıkladı:

Bu iddialara itiraz edip davamızı mahkemede sunmayı dört gözle bekliyoruz.

Greer, şirketin iddialara karşı itirazlarını detaylandırmayı reddetti.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin