Kurumsal yatırımcıların Bitcoin ilgisi tırmanmayı sürdürüyor!
Kurumsal yatırımcıların Bitcoin ilgisi tırmanmayı sürdürüyor!

Goldman Sachs: “Ayı piyasasına rağmen kurumsal yatırımcılarda patlama yaşanıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen ay Btcoin’in düşüşüne rağmen, Goldman Sachs destekli startup Circle, hedge fonlarında ve dijital döviz ticareti platformuna katılan diğer büyük lig yatırımcılarında önemli bir artış yaşadı.

Goldman Sachs: “Kurumsal müşterilerde yüzde 30’luk bir artış var.”

Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, verdiği bir demeçte şunları söylüyor:

Zorlu bir ay olan Mayıs ayında OTC tarafında benzersiz keskin bir artış gördük.

Circle, Mayıs ayında yeni kurumsal müşterilerde yüzde 30’luk bir artış yaşadığını ve bir yıl öncesine göre günlük olarak 15 kat daha fazla işlem hacmine ulaştığını belirtiyor. Bu arada Mayıs ayında Bitcoin fiyatı da yaklaşık yüzde 20 oranında düştü.

Circle’ın kurumsal yatırımcılara özel bir platformu var

2013 yılında kurulan Circle’ın kripto paralarda tezgah üstü (OTC) işlemlere aracılık eden Circle Trade adında bir platformu da mevcut. Kurumsal yatırımcılar için tasarlanan platformda borsalardan bağımsız olarak kripto para satın alınabiliyor. Circle Trade kurumsal yatırımcılar için 250 bin dolar minimum sipariş büyüklüğüne sahip en büyük tezgah üstü kripto para ticaret masalarından biri.

Fintech şirketinin ayrıca Bitcoin temelli Blockchain teknolojisini kullanan eşler arası bir ödeme ağı olan Circle Pay isimli bir uygulaması da var. Circle, yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs ile Çin internet devi Baidu tarafından desteklenen önemli  bir startup. Circle, geçtiğimiz günlerde kripto para borsası Poloniex‘i de satın aldı.

Goldman Sachs Stablecoin çıkartıyor

Goldman Sachs’a ait finansal teknoloji kuruluşu Circle, ABD dolarının değerine bağlı bir Stablecoin üzerinde çalışıyor. Circle’ın USDC’si, Ethereum ağına dayalı bir ERC-20 tokeni olacak ve yaz aylarında Circle tarafından yayınlanacak. Yatırım, Circle’ın değerini 2016’dan bu yana neredeyse 3 kat artışla yaklaşık 3 milyar dolara getirdi.

Geçen ay Circle, madencilik donanımı üreticisi Bitmain tarafından yönetilen ve ABD doları destekli istikrarlı bir kripto para geliştirilmesi için ortaklaşa yürütülen 110 milyon dolarlık bir bağış toplama turunu kapattı. Aynı zamanda Accel, General Catalyst, Digital Currency Group, IDG, Pantera, Tusk Ventures, Blockchain Capital ve Breyer gibi firmalar da etkinlikte yer alıyor.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin