Cardano’dan çeyrek milyon dolarlık fon! Merkezsizlik üst aşamaya taşınıyor
Cardano’dan çeyrek milyon dolarlık fon! Merkezsizlik üst aşamaya taşınıyor

Cardano (ADA) tokeni yeni borsalarda listeleniyor ama fiyat düşüşü durmuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano’nun CoinMarketCap’taki istatistikleri, şu ana iyi görünmüyor. Cardano (ADA) tokeni son 24 saatte %5,29 oranında bir düşüş gördü ve geçen hafta %20,96 oranında değer kaybına uğradı. Cardano’nun şu anda, 3,3 milyar dolarlık bir piyasa değeri var. Cardano tokeninin son bir ay içinde gördüğü son yüksek fiyat, 3 Haziran’daki 0,23 dolardı. Kripto para bu rakamı gördükten sonra 24 Haziran’da 0,12 dolara geriledi.

Cardano (ADA) fiyat grafiği
Cardano (ADA) fiyat grafiği

Cardano (ADA) tokeni nedir ve temel işlem yapısı nasıldır?

10 milyonu aşkın kullanıcısıyla bir sosyal ticaret ağı olan eToro, geçtiğimiz günlerde ticaret platformuna Cardano tokenine ilişkin yeni işlem çifti eklediğini duyurdu. Böylece Cardano (ADA) eToro platformunun büyüyen kripto varlıkları arasına dahil oldu. Halihazırda ticaret platformunda listelenen diğer para birimleri arasında; BTC, BCH, ETH, XRP, DASH, LTC, NEO ve XLM gibi etkileyici 11 kripto para birimi bulunuyor. eToro, Kıbrıs, İsrail ve Birleşik Krallık’ta ofisleri bulunan bir sosyal işlem platformu.

2015 yılında geliştirilmeye başlanan Cardano, 1 Ekim 2017 tarihinde borsalarda işlem görmeye başladı ve ilk borsa çıkış değeri 0,02 dolar. Deadalus isimli açık kaynak kodlu bir cüzdan kullanıyor ve bu cüzdan sayesinde kullanıcılar, koinlerini daha güvenli bir şekilde saklayabiliyor. Cardano, Bitcoin de dahil olmak üzere birçok kripto paranın kullandığı Proof of Work algoritması yerine Proof of Stake algoritmasını kullanıyor. Cardano, kullandığı geliştirilmiş akıllı sözleşmeler sayesinde Ethereum’a rakip ya da alternatif olarak gösteriliyor. Cardano ekibinin önemli bir özelliği ise, Ethereum’un eski CEO’su Charles Hoskinson’un da ekipte yer alması.

Cardano Bithumb ve eToro platformlarına eklendi

Cardano’nun temel özellikleri şunlardır:

  • Topluluğun büyümesine ve onların ihtiyaçlarına vurgu yapmak.
  • Satoshi’nin orijinal vizyonuna göre dağıtık ve esnek bir ağ tasarlamak.
  • Araştırma ve geliştirmenin hareketini dengelemek.
  • Ticari avantajı bilimsel titizlik uygulamasıyla kazanmak.

Ayrıca Bithumb 13 Haziran tarihinde Cardano’yu platformuna ekledi. Listelemeden sonra eToro kendi blogunda konuya yönelik şunları söyledi:

Blockchain devrimi devam ederken, Cardano’nun Blockchain geliştirme platformu gibi katma değer sunan şirketlerin piyasada daha güçlü bir yer tutması beklenebilir. Bazı kripto para birimleri arz ve talebin akışına odaklanırken, Cardano’nun güçlü ve saygın Blockchain platformu, onun dünyanın önde gelen kripto paralarından biri olarak konumunu sürdürmesini sağlayabilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin