Goldman Sachs'ın yeni sinyali, Bitcoin’i dipten satın alma fırsatı veriyor.
Goldman Sachs'ın yeni sinyali, Bitcoin’i dipten satın alma fırsatı veriyor.

Goldman Sachs kurumsal kripto fonları için Bitcoin depolayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en tanınmış yatırım bankalarından biri, yatırım fonlarında kripto para tutmak isteyenler için bitcoin depolayacak bir saklama hizmeti başlatmayı düşünüyor. Özellikle kurumsal kripto fonları niteliğinde olacak bu depolama hizmeti, kripto paraların piyasa sermayesine büyük katkılar sağlayabilir.

Goldman Sachs kurumsal kripto fonları için saklama hizmeti verebilir

Konuyla ilgili birçok anonim kaynağı alıntılayan Bloomberg, ikinci en büyük yatırım bankası olan Goldman Sachs’ın, kripto para varlıklarını saklamaya yönelik ilk ana finans kurumlarından biri olma konusunda çalışmalar yaptığını bildirdi.

Bu hizmet, kripto para fonları için büyük bir rahatlık olurken aynı zamanda, emekli maaşları ve mülkler gibi kurumsal yatırımcıların portföylerine kripto varlık ekleyerek kendilerini rahat hissetmelerini engelleyen önemli bir engeli ortadan kaldıracağı için çok daha büyük etkileri olabilir.

Şu an piyasada Coinbase’in sunduğu gibi bu tür koruma hizmetleri bulunuyor. Ancak bu hizmet şimdiye kadar Wall Street devleri gibi büyük ölçekli kurumların çalışmayı tercih ettiği şekilde olmayıp, kripto para girişimleri tarafından kullanılıyor.

Bununla birlikte şimdi Goldman’ın bir kripto para saklama hizmetini araştırdığını açıkladığını görüyoruz. Goldman Sachs’ın sözlerine göre:

Çeşitli dijital ürünlerde müşteri ilgisine yanıt olarak bu alanda onlara en iyi nasıl hizmet edeceğimizi araştırıyoruz.Bu noktada dijital varlık teklifimizin kapsamı hakkında henüz bir sonuca ulaşamadık.

Bilhassa, Goldman sözcülerinin firmanın bir Bitcoin alım satım masası başlattığına dair verdiği açıklama ile aynı satırlarda kripto traderı Justin Smith’in dijital varlık bölümünün başına geçtiğini duyurdu.

Wall Street, Bitcoin‘e Isındı

İlgili haber, New York Borsası’nın (NYSE) sahibi ve işletmecisi olan Intercontinental Borsası’nın(ICE) haberinden bir iş günü sonra geldi. ICE, kripto para birimi ve özellikle Bitcoin’in ürün ve hizmetlerini geliştirmeye yardımcı olmak için Bakkt adında yeni bir yan kuruluş başlattığını açıklamıştı.

Bakkt ,Kasım ayında piyasaya sürülmesi planlanan, fiziksel olarak yerleşmiş bir Bitcoin vadeli ürün sunacak. Kısaca CME ve CBOE’de mevcut olan Bitcoin vadeli sözleşmelerde olduğu gibi bir günlük sözleşmeler nakit yerine geçtiğinde alıcıların gerçek BTC alacağı anlamına geliyor.

Ürün fiziksel bir çözüm sunacağından, ICE, Bitcoin için doğrudan saklama hizmeti vermek zorunda kalacak.  Bu da şirketi, bu hizmeti kurumsal alıcılara sunan ilk Wall Street firması haline getirecek.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin