Kore Merkez Bankası dijital para araştırması için komisyon kuruyor
Kore Merkez Bankası dijital para araştırması için komisyon kuruyor

Güney Kore’nin en büyük borsaları, ülkenin dev şirketleri tarafından desteklenmeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin en büyük iki kripto borsaları Upbit ve GOPAX’ın, ülkenin bankacılık ve internet hizmetlerinde en büyük iki firması tarafından desteklendiği ortaya çıktı. Shinhan Bank, GOPAX’ı desteklerken; Kakao şirketi ise Upbit borsasında bir hisseye sahip.

Upbit ve GOPAX büyümesini Bithumb’a borçlu

Upbit ve GOPAX, geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen 30 milyon dolarlık Bithumb hack’inin ardından Kore kripto pazarında hakimiyet kurmuştu. Borsada alım satım faaliyetlerinin uzun süreli duraklaması, birçok yatırımcının farklı ticaret platformlarına göç etmesine neden oldu.

Shinhan Bank’ın desteği, GOPAX’ın (Global Çevrimiçi Profesyonel Varlıklar Borsası), önemli ölçüde kısa bir sürede önde gelen kripto borsalarından birine dönüşmesini sağladı. Shinhan Bank’ın ortağı olan Streami şirketi tarafından işletilen şirket, geçtiğimiz yılın Kasım ayında faaliyet göstermeye başladı.

Endüstrinin ilerlemesi için önemli işaretler

Shinhan Bank’ın GOPAX borsasındaki ana yatırımının doğrulanması, kripto şirketleri ve büyük finans kurumları arasında daha iyi ilişkilere yol açarak kripto piyasasının ilerlemesi için olumlu bir işaret haline geleceği düşünülüyor.

Kakao, 2017’den beri bağlı kuruluşu Dunamoo aracılığıyla Upbit borsasını işletiyordu Şirketin fintech, binek araç paylaşımı, çevrimiçi hisse senedi alım satımı ve sosyal medyada yaklaşık yüzde 90’a varan bir pazar hakimiyeti olduğu biliniyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Geçtiğimiz hafta kripto piyasalarında neler oldu?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin