Goldman Sachs
Goldman Sachs

Goldman Sachs CEO’su: “Bitcoin trade masası söylentileri doğru değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen yılın Ekim ve Aralık aylarındaki çok sayıda rapora göre, Goldman Sachs finansal kuruluşunun bir Bitcoin trade masası kurmayı planladığı söylenmişti. Şirketin CEO’su Lloyd Blankfein, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumunda geçtiğimiz Çarşamba günkü konuşmasında bu iddianın doğru olmadığını söyledi.

Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein iddiaları reddetti

Ekim ayında bankacılık kuruluşu Goldman Sachs’ın kripto paralar için bir trade masası açmayı planladığı yönündeki söylentiler başlamıştı. Bu söylenti aralık ayında finansal haber borsası Bloomberg’in Goldman’ın önümüzdeki Haziran ayında kripto para ticaretine başlayacağını söylemesi ile daha da güçlendi. İçerden sızdırıldığı söylenen habere göre hala güvenlik konularının nasıl çözülmeye çalışıldığını ve varlıklarını nasıl saklanacağına dair üzerinde çalışmalar yürütülüyordu.

Davos’ta düzenlenen 2018 Dünya Ekonomik Forumu etkinliğinde konuşan Lloyd Blankfein, basına bir kripto para ticaret masası açmayı planlamadığını ve daha önceki spekülasyonların doğru olmadığını açıkladı.

Blankfein yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Biz brokeriz ve müşterilerimiz bunu yapmak isterlerse, biz de bu imkanı yaratacağız Fakat şu anki Bitcoin prensiplerindeki short ve long pozisyonlarını sağlayamayız.

Televizyonda yayınlanan “Mad Money” programına göre Blankfein’in satır aralarına bakmak gerekli

Mad Money sunucusu Jim Cramer, Blankfein’in açıklamalarında iddiaları tam anlamıyla reddetmediğini söyledi. Jim Cramer yatırımcılara, açıklamadaki satır aralarına bakılması gerektiğini söyledi. Cramer: “Blankfein’inin sözlerinde bitcoin borsası hakkındaki müşterilerinin isteklerini karşılayacaklarını dile getirdiği noktayı ayırmak gerekiyor.” dedi.

Özellikle Bitcoin fiyatlarının büyük artış yaptığı 2017 son aylarında Blankfein’e bitcoinle ilgili çok sık soru sorulmuştu. Blankfein daha önce yaptığı açıklamalarda, marketin aşırı ısındığını ve Bitcoin ile ilgili kafasının hala rahat olmadığını söylemişti.

Kayla Tausche ile yaptığı eski bir röportajda Blankfein, “Bitcoin bir çeşit baloncuk. Benim çok hoşuma gitmedi.” demişti. Yatırıcımlara göre Blankfein’in Davos’taki yorumları Goldman Sachs’ın kripto para piyasasına eskisi kadar soğuk bakmadıklarını gösterdi.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin