jamie dimon

Jamie Dimon, Bitcoin hakkında konuşmayacağına dair söz verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin hakkında konuşmayı bıraktı. Daha doğrusu o öyle söylüyor. Jamie Dimon, geçtiğimiz gün yine Bitcoin hakkında konuşmayı bırakmayı vaat etti. Dimon’un bahsi geçen bu kararı İsviçre Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda alındı. Dimon, CNBC ile yaptığı röportajda şu ifadeleri kullandı:

Sanırım hepiniz yeterince söylediniz. Bu konuda artık konuşmayacağım. Siz bu konuda çok fazla konuşuyorsunuz. Bu konuda konuşmayı bırakmalı ve ilgilenilecek şeylerden bahsetmelisiniz.

Bu ifade tanıdık geliyorsa, muhtemelen Dimon geçen seneki sözlerini de dinlemişsinizdir. Ekim ayında Bitcoin’i “dolandırıcılık” olarak etiketleyen başlıkların ortaya çıkmasından kısa süre sonra Dimon, amiral gemisi kripto para piyasasından bahsetmeyi bırakacağına söz verdi ve şunu ifade etti:

Artık Bitcoin hakkında konuşmayacağım.

Jamie Dimon yine devam etti

Elbette çoğu karar gibi bu da devam etmedi ve ertesi gün Bitcoin yatırımcılarını “aptal” kelimesi ile etiketledi, oysa artık Bitcoin hakkındaki sorularını cevaplamayacağını söylemişti. Dimon şunları söyledi:

Bitcoin konusunu daha az umursayabilirim. Neden bu konuda bir şey söylediğimi bilmiyorum. Gerçekten değeri olmayan bir şeyin değerini kişisel olarak anlamıyorum. Siz istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz, umurumda değil.

Bu kez, Dimon, kararı ile iki ay geçirmeyi başardı ancak Aralık ayı ortasında yeminini kırdı. Dimon, “Ben son derece şüpheci kalacağım” ifadelerini Bitcoin ve Bitcoin yatırımcılarına yapılan hakaretlerin azaltılmasına son vermesine rağmen.

Dimon, ocak ayında yaptığı bir röportaj sırasında, Bitcoin’i dolandırıcılık olarak nitelendirmekten pişman olduğunu söyledi ancak kendisinin “ilgilenmediği” iddiasıyla yaptığı önceki yorumların bir kısmını ise geride bıraktı.

Ancak son röportajlarda Bitcoin hakkındaki eleştirilerini hafifletmiş olsa da, konuyla ilgili sorularıyla onu rahatsız eden ev sahipleri için bazı seçme kelimeler bırakmıştı. CNBC’deki son röportajı sırasında şunları söyledi:

Her şey, büyüten, patlatan sizsiniz.

CCN

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin