Goldman Sachs CEO’su kağıt para ile kripto para arasındaki ortak özelliklere dikkat çekiyor
Goldman Sachs CEO’su kağıt para ile kripto para arasındaki ortak özelliklere dikkat çekiyor

Goldman Sachs CEO’su Bitcoin konusunda iyimser tutumunu yeniledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein, dün Economic Club of New York’ta Bloomberg ile gerçekleştirdiği bir röportajda kripto paralar konusundaki olumlu tutumunu yeniledi.

Goldman Sachs CEO’su kağıt para ile kripto para arasındaki ortak özelliklere dikkat çekiyor

Blankfein, burada Bitcoin gibi kripto paraların benimsenmesinin altın ile gümüşün yerini alan kağıt paranın nasıl benimsendiğine benzer şekilde gerçekleşebileceğini söyledi.

Paranın evrimini ele alan Blankfein, kağıt para ile kripto para arasındaki ortak özelliklere dikkat çekerek görünüşte ikisinin de içsel değere sahip olmadığını ima ediyor. Blankfein, buna karşın kağıt paranın ne olursa olsun paranın ana şekli haline geldiğine dikkat çekiyor. Blankfein, sözlerinin devamında kripto paranın sadece “konforsuz” ya da “alışılmadık” olduğu için büyük ölçekte kabul edilemeyeceğini savunmanın “çok kibirli” bir yaklaşımını olduğunu ekliyor.

Goldman Sachs, kripto paralar konusunda şüpheci duruşuyla biliniyor

2017 yılında Blankfein, insanların ilk önce kağıt paraya güvenmediğini fakat daha sonra kabul ettiğini iddia ederek benzer bir açıklama daha yaptı. Daha sonra Blankfein, bugün yaygın olarak kabul edilmemiş olsa dahi Bitcoin’in gelecekte bir değişim aracı olarak benimsenebileceğini belirtti.

Goldman Sachs, bir bütün olarak kripto para birimleri konusunda şüpheci duruşuyla biliniyor. 2014 yılında şirket, Bitcoin’in bir para birimi olmadığını savundu. Geçtiğimiz yıl ise kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve diğer kripto paraları göz ardı etmesinin daha zor hale geldiğini kabul etti. 2017’nin sonlarında şirketin kendi kripto para ticaret masasını açacağı bile söylendi. Ayrıca Mayıs ayında Goldman Sachs destekli Circle, yakın zamanda kripto para borsası Poloniex’i satın aldı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin