Goldman Sachs Blockchain startup'ı Veem için 25 milyon dolarlık fon açıyor
Goldman Sachs Blockchain startup'ı Veem için 25 milyon dolarlık fon açıyor

Goldman Sachs Blockchain startup’ı Veem için 25 milyon dolarlık fon açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain ödeme startup’ı Veem, çarşamba günü bir duyuru yaptı. Duyuruda, Goldman Sachs liderliğindeki 25 milyon dolarlık bir finansman turunun kapatıldığı söylendi.

Goldman Sachs yatırım turunu yönetiyor

Align Commerce’den 2017 yılında 26 milyon dolarlık B serisi artışla birlikte yeniden isimlendirilen firma, GV (eski adıyla Google Ventures), Silicon Valley Bank,Kleiner Perkins ve Pantera Capital gibi yatırımcılardan yeni stratejik aşamaya katılımı da gördü.

Yayına göre, Veem, belirli bir transfer için en avantajlı rotayı seçiyor. Hız, güvenlik, düşük ücretler sağlamayı amaçlayan geleneksel SWIFT tabanlı transferler ve Blockchain ağları dâhil olmak üzere çok raylı bir ödeme platformu sunuyor.

Yayında Veem’in misyonu, küçük işletme sahiplerinin uluslararası ödemeleri göndermek ve almak için yavaş, eski ve pahalı bir havale sistemi ile uğraşmak zorunda kalması konusunu ele almaktır deniliyor.

Yayın, 40 yıllık bir teknoloji olan SWIFT, küçük işletmeleri ücretlerle tutarlı bir şekilde tokatlıyor, ödemeleri kaybediyor ve güvenilirliği ve güvenliği sağlamak için gerekli olan saydamlıktan yoksundur diye ekliyor.

Veem ayrıca müşteri büyümesi hakkında bazı ayrıntılar sunuyor. Firma, müşteri tabanının üssel olarak büyüdüğünü söylüyor. 2015 yılında A Serisi fonlama turunda 590 müşteriden Seri B aşamasında 18.000 müşteriye ulaşıldığını açıklıyor. Firma, şu anda 96 ülkede 80.000’den fazla küçük işletme bulunduğunu iddia ediyor.

Veem, Goldman Sachs’ın yatırım turunu yönetmesinden memnun oldu

Veem CEO’su ve kurucusu Marwan Forzley şunları söylüyor:

Goldman Sachs’ın yatırım turumuzu yönetmesi bizi heyecanlandırdı. Bu fon, ayak izimizi genişletmemize, dağıtımımızı arttırmamıza ve yeni stratejik ortaklıklar oluşturmamıza yardımcı olacak.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin