featured
Gobaba.com Türkiye’deki ilk “kripto para borsası” lisanslı kuruluş oldu

Gobaba.com Türkiye’deki ilk “kripto para borsası” lisanslı kuruluş oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye’deki kripto para kullanıcılarına özel çözümler sunan Londra merkezli kripto para borsası Gobaba.com, Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsaları arasından Estonya Finans İstihbaratı Birimi’nden (FIA) lisans alan ilk kuruluş oldu.

Gobaba, 5 Şubat 2019 tarihinden itibaren, Estonya devletinin sağladığı iki farklı lisans tipi olan “dijital para birimi cüzdanı” ve “dijital para birimini fiat para birimine çevirme” lisansları altında faaliyet göstermeye hak kazandı.

Gobaba, bu iki lisans ile bireysel ve kurumsal kullanıcılar için güven verici bir unsur olarak, müşteri fonu güvenliği, kara para aklamanın önlenmesi ve müşteri kimlik doğrulaması konularında, Estonya’da kayıtlı bütün kripto para kuruluşları gibi hem yerel yasalara hem de Avrupa Birliği yasalarına tabi olacak.

Gobaba’nın Estonya Finans İstihbarat Birimi’nden iki farklı lisans aldı

Gobaba’nın Estonya Finans İstihbarat Birimi’nden (Estonian Financial Intelligence Unit) aldığı iki farklı lisansın tam açıklamaları şu şekilde:

  • Bir sanal (dijital) para birimini bir fiat para birimine dönüştürme servisi sağlayıcısı

Bu lisans fiat-kripto, kripto-fiat, kripto-kripto çevirmeye izin verir.

  • Sanal (dijital) para birimi cüzdan servisi sağlayıcısı

Bu lisans, kullanıcılar için anahtar (key) üretilen ya da kullanıcıların şifrelenmiş anahtarlarının (encrypted keys) saklandığı platformlarda sanal paraları saklama, depolama ve transfer etme amacı ile cüzdan (sıcak ya da soğuk) hizmeti sağlamaya izin verir. Bu hizmet, sanal para birimlerine erişmek için gerekli olan kimlik bilgilerine ait hizmetlerin sunulması anlamına gelir.

Diğer Avrupa ülkelerine kıyasla, vatandaşlık işlerinin yönetiminde blokzincir teknolojisinden yüksek oranda faydalanan Estonya, 2008 yılında vatandaşlık bilgilerini blokzincirin bu alandaki ilk örneklerinden biri sayılan bir sistem ile saklamaya başlamıştı. 2016 yılında sağlık sisteminde köklü bir değişikliğe giderek bütün vatandaşlarının tıbbi geçmişini blokzincir teknolojisinden faydalanarak kayıt altına alan Estonya, aynı zamanda “e-vatandaşlık” uygulaması ile de Avrupa’nın en önde gelen “dijital ülkesi” olduğunu kanıtladı.

Kurulduğu günden bu yana Türkiye pazarındaki kullanıcılara özel çözümler sağlayan Gobaba, Türk Lirası ile 13 farklı kripto para satın alma seçeneği sunuyor. Buna ek olarak BTC, ETH ve USDT tahtalarında 30’u aşkın kripto para ile emir girerek işlem yapma şansı veriyor.

Gobaba’da Türkiye’deki kullanıcılar için birçok banka, kredi kartı ve alternatif ödeme yöntemi ile para yatırma ve para çekme seçeneği var. Ayrıca, Gobaba’nın müşteri destek ekipleri 7/24 kullanıcılara Türkçe hizmet veriyor.

Gobaba’nın iş yerleri için özel olarak geliştirdiği kripto POS ve kripto ödeme sayfası ürünleri de internetten ödeme alan işletmelere hizmet veriyor. Gobaba’nın kripto ile ödeme ürünleri ile ilgili detaylı bilgiyi “gobaba.com/tr/isyeri” adresinden bulabilirsiniz.

Gobaba.com hakkında

Londra merkezli bir ödeme kuruluşu olan Gobaba, son kullanıcılara ve şirketlere kripto para alış-satış, kripto para transferi ve kripto para ile ödeme kabul etme hizmetleri sağlamaktadır. Finans teknolojisi ve ödeme sistemleri alanında tecrübeli bir ekip tarafından kurulan Gobaba, İngiltere ve Türkiye’de bulunan ofislerindeki 30’u aşkın kişiden oluşan uzman kadrosu ile yenilikçi ve kullanıcı dostu kripto para ürünleri geliştirmektedir.

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin