Global havale şirketi üzerinden kripto ticareti yapılacağını duyurdu
Global havale şirketi üzerinden kripto ticareti yapılacağını duyurdu

Global havale şirketi kripto ticaretine gireceğini duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Krallık merkezli global bir havale şirketi olan TransferGo, kripto ticareti alanına katılma konusunda akıllıca bir karar verdi. Bloomberg tarafından yapılan haberde şirketin, global bir kripto ticaret çözümü sunan ilk havale operatörü olacağı açıklandı.

Beş büyük kripto para ile kripto ticareti yapılabilecek

Platformun müşterileri artık dünyanın en büyük beş kripto parası olan Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC) üzerinden kripto ticareti yapabilir. TransferGo kurucusu ve CEO’su Daumantas Dvilinskas’a göre şirket, müşteri talebine bağlı olarak kripto ticaretine girmiş ve önemli bir başarıya imza atmıştır. Platformun piyasaya sürülmesinden sonra ilk birkaç saat içinde hizmete 4.000’den fazla kullanıcının kripto ticareti için kaydolduğunu belirtti ve ekledi:

“… basit ve güvenilir bir yatırım ve ticaret çözümü için pazarda güçlü bir talep olduğunu görebiliyoruz”

Kripto ticaret masası sunacak

Dvilinskas, şirketin henüz kripto para havale işlemlerine izin vermeye başlamadığına dikkat çekti. Şirket şimdilik sadece “kripto ticaret masası” sunacak. Kripto’nun gelecek için çok önemli olduğunu belirten Dvilinskas:

“… [kripto], platformların ayakta kalması için burada.”

Alınan karar MasterCard CEO’suna cevap niteliğinde

MasterCard CEO’su Ajaypal Banga’nın geçtiğimiz hafta kripto para birimleri için “çöp” diyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Dijital para birimlerinin “vahşi fiyat dalgalanmalarına” değinerek, bir borsa aracı olarak görülmemeleri gerektiğini ileri sürüyordu. Dünyanın dört bir yanında kripto paraların kabul gördüğünü ve giderek artan bir şekilde ödeme birimi olarak tercih edildiğini düşündüğümüzde, Banga’nın yorumları yalnızca çölde kum tanesi kadar etkili oldu. TransferGo’nun yakaladığı başarı ise Banga’nın görüşüne karşı sert bir cevap oldu.

TransferGo kimdir?

TransferGo şirketi 2012 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana 600 binden fazla kayıtlı kullanıcıya sahip oldu ve hizmet verdi. Aynı zamanda uluslararası para transferlerini kolaylaştırmak adına dünya çapında 30 farklı banka ile ortaklık yürütüyor. Şirket, 1 € ‘dan az (1.16 $ civarında) bir sabit transfer oranı ve yüzde 0,2 ile yüzde 1,8 arasında değişen döviz kuru artışları sunuyor.

Qiwi’nin kripto ticareti kararını anımsattı

TransferGo’nun kripto ticareti yapma hamlesi, Rus “sanal para ödeme hizmeti” sağlayıcısı olan Qiwi tarafından Haziran ayında benzer bir karar alınmasını anımsattı. Qiwi Blockchain Technologies geçtiğimiz günlerde HASH adındaki kripto para birimi için bir yatırım başlattı. Qiwi de lisanslarını aldıktan sonra 2019’da kripto ticareti hizmetlerini başlatmayı planlıyor.

coingeek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin