UBS'nin eski CEO'sundan çarpıcı Bitcoin ve piyasa yorumu
UBS'nin eski CEO'sundan çarpıcı Bitcoin ve piyasa yorumu

Bitcoin 30 Temmuz fiyat görünümü: BTC yön arayışında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 30 Temmuz fiyat görünümüne dair önemli detaylar şu şekildedir:

  • Bitcoin fiyatı hafta sonu yatay bir seyir izledi.
  • BTC’nin içinde yatay hareketi bir kanal içerisinde gerçekleşiyor.
  • Sabah saatlerinde 8.200 dolar etrafında fiyat hareketlerini gözlemlediğimiz Bitcoin fiyatı, yön arayışında görünüyor.

Bitcoin fiyatı hafta sonuna girerken ve hafta sonu işlem saatleri boyunca yaklaşık 150 dolarlık bir bantta salınım gösterdi. BTC’nin bu yatay hareketi yukarı yada aşağı yönlü hızlı bir hareket için yön arayışında olduğunu gösteriyor.

Bitcoin 30 Temmuz fiyat hareketleri

Geçen hafta ki fiyat hareketlerinde gözlemlediğimize göre Bitcoin, hafta başındaki benzer bir yatay seyrini düşüş yönlü olarak sonlandırmıştı. Aşağı doğru hızlıca hareket eden Bitcoin, böylelikle kısa vadedeki en düşük değerlerini test etti. Geçen haftanın ortasında en dip seviyesi olan 7.840 dolarlık bir fiyatı gören kripto para, bu noktada alıcılardan hızlı bir destek görerek yine hızlı bir şekilde yükseldi. Ve fiyatını hem hareketli ortalamaların üzerine hem de şu an içinde bulunduğu kanala getirmeyi başardı.

Bu tür kanal hareketlerini gözlemlerken, bize elverişli sonuçlar veren Bollinger bantları, şu an dar seviyesinde olup, Bitcoin işlem hacminin düşüklüğünü yansıtıyor. Bollinger bantları aynı zamanda bu dar görünümü ile bir trend hareketinin olabileceğinin de göstergesi.

Genel trendin yönü ise saatlik grafikte 100 hareketli ortalama daha uzun vadeli 200 hareketli ortalamanın üzerinde olması ve Bitcoin fiyatının, bu ortalamaların üzerinde seyretmesinden ötürü yukarı yönlü bir görünüm veriyor. Bu yukarı yönlü eğilimin çok da kuvvetli olduğu söylenemez. Zira Hareketli ortalamalar arasında boşluk iyice daralmış durumda. Teknik açıdan çok fazla sinyal alamadığımız bu durumda, fiyatın yönünü kripto para piyasasındaki gelişmelere göre belirleneceğini söyleyebiliriz.

Öte yandan hem Bollinger alt bandı hem de 100 HO’nun 8.150 dolar seviyelerinde bulunması, bu noktayı Bitcoin fiyatı için önemli bir destek noktası yapıyor. Alış pozisyonunda olanlar veya yeni pozisyon açacak olanların bu seviyenin –kendi risk karşılıklarına göre- altında stop koymalarında fayda görüyoruz.  2. Bir destek olarak da 8.120 dolar seviyesi gösterilebilir.

Bunun yanında olası bir yükseliş hareketinde Bollingerin üst bandı olan 8230-8250 dolar aralığı bir direnç olarak karşımıza çıkarken, ana direnç seviyesini 8.270 dolar civarlarında görüyoruz. Kısaca bir yükseliş trendine girildiğini teyit etmemiz için fiyatın 8.270 dolar üzerine kararlı hareketler yapması gerekiyor.

Önemli teknik göstergelere baktığımızda ise, RSI’ın 50’nin altında trendi yansıtır yönde yatay seyrettiğini, Stokastiğin ise sabah saatlerinde satışların alışlardan daha baskın olduğunu gösterdiğini görüyoruz.

Bitcoin 30 Temmuz fiyat hareketleri için destek ve direnç seviyeleri

3. direnç 8505,00
2.direnç 8409,00
1.direnç 8315,00
pivot 8230,00
1.destek 8150,00
2. destek 8029,00
3.destek 7935,00

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin