1 BTC tutan Bitcoin adresleri 4 ayın dibinde: Fiyat düşecek mi?
1 BTC tutan Bitcoin adresleri 4 ayın dibinde: Fiyat düşecek mi?

Glassnode kurucusu: “Bitcoin çok kuvvetli boğa sinyalleri veriyor!” Yükselişi işaret eden 12 gösterge

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta Bitcoin ve kripto para piyasası için oldukça hareketli geçti. 10.500 doları pek çok kez kırma girişiminde bulunan Bitcoin fiyatı, yediği retlerin ardından dün 9.000 doların altına geriledi. Bu haberin yazıldığı sırada 9.141 dolardan alıcı bulan BTC için bir Blockchain verisi oldukça iyi sinyaller veriyor.

Rafael Schultze-Kraft: “Bitcoin için görünüm olumlu.”

Bazıları bu geri çekmeyi daha büyük bir düşüşün işareti olarak görse de Blockchain analiz firması Glassnode’un bir yöneticisine göre, Bitcoin temelleri olumlu bir gidişat sergiliyor ve ufukta büyük bir boğa koşusu var.

Glassnode CTO’su Rafael Schultze-Kraft, Bitcoin yatırımcı güveninin arttığını gösteren 12 sinyali özetleyen geniş bir mesaj yayımladı. Kraft’a göre Bitcoin uzun vadede “aşırı boğa” görünümünde.

BTC boğa koşusunun yaklaştığını gösteren 5 işaret

Kraft’ın gözlemlediği metriklerin en önemli beş tanesi şöyle:

1- Tüm Bitcoin arzının yüzde 61’inden fazlası bir yıldan fazla bir süre içinde taşınmadı. Bu, tüm zamanların en yüksek seviyesi. Daha fazla tutma = daha az potansiyel satış baskısı.

2- BTC, uzun vadeli sahipleri izleyen Rezerv Riski metriğine göre bir makro alım bölgesinde.

3- Yatırımcılar sadece kripto paralarını satmakla kalmıyor, aynı zamanda kripto pazarına tahsislerini de artırıyorlar. Veriler, net “HODLer” sayısının 2020 yılında şimdiye kadarki kısmında yüzde 90 yükseldiğini ortaya koydu.

4- Paraların aktarılma hızı anlamına gelen Bitcoin’in ağ hızı 10 yılın en düşük seviyesinde. Bazıları bunun düşüş göstergesi olduğunu savunuyor ancak Glassnode kurucusu bunun Bitcoin’in değer deposu/dijital altın anlatısı için “güçlü bir destek” gösterdiğini savundu.

5- Yatırımcılar varlıklarını Binance, Coinbase, Gemini, Bitfinex ve tüm ilkleri gibi borsalardan çekiyor.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Söz konusu tespitlerin tamamına yukarıdaki tweet dizisinden ulaşabilirsiniz. Bu arada popüler analist Willy Woo, bir sonraki boğa koşusunun ne zaman başlayacağına dair tahminini açıkladı. Buradan okuyabilirsiniz.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin