glassdoor arastirmasi
Glassdoor araştırması: Blockchain ve kripto iş talebi her geçen gün artıyor

Glassdoor araştırması: Blockchain ve kripto iş talebi her geçen gün artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası özellikle geçen yıl Bitcoin önderliğinde tüm dünyanın ilgisini çekmeye başladı. Glassdoor firmasının Amerika genelinde yaptığı bir araştırma ise ülke genelinde kripto faaliyetleri ile ilgili düzenleyici belirsizlik ve kripto paraların fiyat dalgalanmalarına maruz kalması durumunda bile Bitcoin ve Blockchain ile ilgili pozisyonlara hızlı bir şekilde yatırım yapıldığını gösteriyor.

Blockchain ilişkili açık pozisyonlar geçen yıldan bu yana yüzde 300 arttı

Şirketin yaptığı araştırmaya göre ABD’de Ağustos 2018 itibarıyla 1.775 adet Blockchain ile ilişkili iş ilanı vardı. Bu rakam ABD geneline göre düşük kalsa da bu alanda yılın aynı dönemine göre yüzde 300’lük bir artış denk geliyor. Diğer çarpıcı bir bulgu ise Blockchain ile ilgili iş ilanları için ortalama yıllık maaş tutarı 84.884 dolar gibi rakam. Bu ortalama yıllık maaş tutarının ABD ortalaması olan 52.461 dolardan yüzde 61,8 oranında daha fazla olduğu gözüküyor.

 

Glassdoor araştırması iş talebinin finansal olmayan Blockchain alanında ağırlıklı olduğunu gösteriyor

Glassdoor araştırmasına göre ise Blockchain ile ilgili açık pozisyonların çoğu teknik alanda. Buna göre Blockchain yazılım mühendisliği ile ilgili açık pozisyonlar toplam iş pozisyonlarının yüzde 19’unu oluşturduğu görülüyor.

Açık pozisyonların çoğu oldukça teknik olsa da, son zamanlarda yapılan Glassdoor araştırmaları, teknoloji şirketleri büyüdükçe, teknoloji dışı rollere olan ihtiyaçların da büyüdüğünü gösterdi. Araştırma verilerline göre iş pozisyonlarında, ikinci en yaygın iş ilanı yüzde 5 ile analiz ilişkileri yöneticiliği, ardından yüzde 4 ile ürün yöneticisi, yüzde 3 ile risk analisti ve yüzde 2 ile pazarlama yöneticisi ilanlarının geldiği görülüyor. Şaşırtıcı bir şekilde ise trader ve yatırım analistleri gibi daha geleneksel finansman rolleri aranılan ilk 15 meslekte yer almıyor. Bu durum belki de Blockchain teknolojilerinin finansal olmayan uygulamalarına odaklanmak veya daha geleneksel kurumsal yatırımcıların kripto para alanına girmeye tereddüt etmesine işaret ediyor.

Araştırma sonuçları sektöre olan ilginin artmaya devam ettiğini gösteriyor

Gelişmekte olan kripto para sektörü, düzenleyici belirsizlik ve büyümeyi tehdit eden aşırı fiyat oynaklığı ile oldukça kırılgan bir yapıya sahip. Endüstri takipçilerinin ise kripto para piyasası kapitalizasyonunun 2018’de yüzde 50’den fazla düşmesi sonrası hayal kırıklığına uğradığı görülüyor. Ancak kısa vadede ilerisini görmeden hareket etmek uzun vadede oluşabilecek olası güçlü eğilimlerin kaçırılmasına neden olabilir.

Finansal piyasalar kısa vadede değişkenlik gösterse de, insan sermayesine yatırım yapmak çok daha güçlü bir sinyal olarak duruyor. Öyle ki araştırmada vurgulanan artan işe alım oranı uzun vadeli ilginin güçlü bir göstergesi niteliği taşıyor.

glassdoor

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin