Gizlilik odaklı Monero yeni Ledger cüzdan desteğine hazır
Gizlilik odaklı Monero yeni Ledger cüzdan desteğine hazır

Gizlilik odaklı Monero yeni Ledger cüzdan desteğine hazır

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gizlilik odaklı Monero yeni Ledger cüzdan desteğine hazır. Riccardo Spagni’nin açıklamasına göre, gizlilik odaklı altcoin Monero (XMR) kripto para donanım cüzdan üreticisi Ledger‘dan resmi olarak destek almaya başladı.

Gizlilik odaklı Monero 0.12.1, “Resmi Ledger Desteği”

9 Nisan’daki Doug Polk Podcast’in bir bölümünde yapılan bir röportajda konuşan Kod geliştirme başkanı Riccardo Spagni, entegrasyonun “şimdiden” gerçekleştiğini belirtti ve açıklamalarına şunları ekledi:

Eğer yazılım kitine sahipseniz Ledger’a geçiş yapıyoruz. Bugün bir kaç küçük sorunu çözmek için bazı işlemler yapıldığını gördüm. Monero 0.12.1 sürümü ile resmi Ledger desteğine sahip olacağız.

Duyuru, Monero’nun ASIC madenciliğinden korunması için hard fork hamlesinden sonra geldi

Riccardo Spagni ayrıca 30 Mart’ta sosyal medyada yazılım kiti sürecinin ilerlemesini gösterdi. Duyuru, Monero’nun ağdan belirli türdeki ASIC madenciliğinden korunması için tasarlanan hard fork hamlesi yapmasından sadece bir hafta sonra geliyor. Riccardo Spagni daha önce, küçük ve bireysel madencilerin madeni parayı çıkarmaya devam etmelerini sağlamak için “elinden gelen her şeyi yapma” sözü vermiş, ardından ASIC tarafları piyasada bir dizi alternatif Monero forklarını daha sonradan piyasaya sürdüler.

Bunlar arasında Monero Orjinal ve Monero Klasik de bulunuyor

Bu alternatiflerin arasında Google Trends bölümünün ”yatırımcıların ticaret yapmak için ilgi gösterdikleri kripto paralar” kısmında olduğu belirtilen Monero Orjinal ve Monero Klasik de bulunuyor. XMR fiyatı büyük borsalar karşısında önceki günlerdeki durağan performansını koruyup Nisan için 166 dolara denk gelen %0,5’lik bir artış sağlayarak, daha bu Ledger teknolojisinden zincirleme bir etki kazanmış gibi gözükmüyor.

Ledger cüzdan kullanıcıları Bitcoin Cash’lerine erişemiyor

Bu arada Ledger, 10 Nisan tarihinde Bitcoin Cash altkoinini destekleyen altyapısında bir düğüm güncellemesinin uyumluluğu bozması nedeniyle geçici bir ”kesinti” yaşadı. Kullanıcılar cihazlarında,  9-11 Nisan tarihleri ​​arasında yaklaşık 48 saat süren bir süreçte hatalı hesap bakiyeleri gördüler. Yine de Ledger tarafından yapılan açıklama ”endişelenmeyin yatırımınız güvende” şeklinde oldu.

Bitcoin-ABC’nin yeni sürümü ayrıştırıcılarla uyuşmuyor

Sorun ilk olarak Pazartesi günü saat 18:30’da yapılan bir açıklama ile kabul edildi. Bu açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Bitcoin-ABC‘nin (Bitcoin Cash Node) yeni sürümü ayrıştırıcımızla olan uyumu bozuyor. Sonuç olarak, Ledger Cüzdan’larınızda gösterilen hesap bakiyeleri yanlış. Mühendislik ekibimiz şu anda bir çözüm üzerinde çalışıyor. Paralarınız güvende ve işlemlerinizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

Olayın etkilerinin 11 Nisan 14:00 CET civarında tamamen ortadan kaldırılması bekleniyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin