Gizlilik odaklı kripto para birimleri verdikleri sözü tutuyor mu?
Gizlilik odaklı kripto para birimleri verdikleri sözü tutuyor mu?

Gizlilik odaklı kripto para birimleri verdikleri sözü tutuyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto geliştiricisi Tim Ruffing, gizlilik vaadinde bulunan kripto para birimlerine tam olarak güvenmiyor. Ruffing, gizlilik tokenlerin enflasyona izin veren bir kusur nedeniyle gerçekten güvenilir olamayacağını söyledi.

Gizlilik odaklı kripto para birimlerinin bazı sorunları olabilir

Raffing’e göre, kodlama ile ilgili sorunlar tespit edilmemiş enflasyona yol açabilir ve hiç kimse hataların kötü oyuncular tarafından kâr amaçlı kullanılıp kullanılmadığını söyleyemez.

Bu yılın başlarında, Zcash mühendisinin bir saldırganın sonsuz miktarda token kazanmasına izin veren bir hata keşfettiği öğrenildi. Açıkçası, bilgisayar korsanları hızlı kar elde etmek için bu hatadan yararlanabilirlerdi. Bu tür hatalar çok ciddidir ve tüm ağın başarısız olmasına ve çökmesine neden olabilir.

Zcash ekibi, hatayı açıklamadan önce birkaç ay boyunca keşif konusunda sessiz kaldı. Bu durumun sebebi olarak potansiyel kötü oyunculara zayıf yönlerini açığa vurmak istemedikleri açıklandı.  Zcash ayrıca, hatayı ilk etapta düzeltmenin neden bu kadar uzun sürdüğü konusunda da şu açıklamayı yaptı:

Güvenlik açığı o kadar incedir ki, sıfır bilgi test sistemlerine odaklanan deneyimli kripto uzmanları tarafından yıllarca süren analizlerden kaçmayı başardı.

Ruffing, Twitter kullanıcılarının sorularına cevap verdiğinde somut güvenlik açıklarına işaret edemedi ancak gizliliğin çoğu zaman kripto para birimi dünyasında şüpheli bir söz olduğu konusunda uyardı.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin