Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir
Makro faktörlerden kırmızı alarm: Kripto sektörü dibi henüz görmemiş olabilir

Bitcoin vs Altcoin: Altcoin’lerde ne kadar güvendesiniz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin birçok dalgalanma yaşamasına rağmen kripto yatırımcılarının 1 numaralı tercihi. Bu durumun belli başlı nedenlerini sayacak olursak Bitcoin hakkında şu değerlendirmeler ön plana çıkıyor:

  • Yeni başlayanlar arasında en bilinen ve en iyi kripto para birimi.
  • Bitcoin, baskınlığını vurgulayan her kripto BTC’ye sabitlenir
  • Bitcoin, genellikle altcoin’lerden daha az uçucu olma eğiliminde.

Bitcoin vs Altcoin

Kripto paralardaki oynaklık kesinlikle bir çok geleneksel yatırımcıyı caydırmakta, ancak aynı zamanda bunu bir fırsat gören birçok genç/yeni yatırımcıyı için de cazip bir durumda. Ayı piyasası sırasında Bitcoin genellikle %80-85 arasında bir düzeltme görürken, altcoin’ler %85-95 arasında bir düzeltme (veya daha yüksek) görebiliyor.

Ancak, altcoin’lere daha fazla yatırımcı çekebilecek şey kaçınılmaz olarak bir boğa piyasası sırasında büyük ölçüde daha yüksek kazanımların çekiciliği olacaktır. Önceki boğa koşusu sırasındaki bazı büyüme oranları:

  • Bitcoin 960 dolardan 20.000 dolara yükseldi – %1000 civarında bir artış
  • Litecoin 3,63 dolardan 302 dolara yükseldi – %8000 civarında bir artış
  • XRP 0,0064 dolardan 3,90 dolara yükseldi – %35.000’in üzerinde bir artış

Bu altcoin’lerin bazılarının çeşitli sektörlerin çalışma şeklini değiştirmeye devam etmesine rağmen bir hatırlatma: İyi araştırılmış projelere yatırım inanılmaz bir getiri elde etme fırsatı sunabilir.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin