Yeni yıl öncesinde kripto devleri sermaye birikimine başladı! Neler oluyor?
Yeni yıl öncesinde kripto devleri sermaye birikimine başladı! Neler oluyor?

Girişim sermayesi devi 300 milyon dolarlık kripto para fonu kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Silikon Vadisi girişim sermayesi firması Andreessen Horowitz, kurduğu özel bir fonda 300 milyon dolar topladıklarını ve bu tutarın kripto para piyasasına yatırım yapma amacıyla kullanacağını bildirdi. Ayrıca şirket, Katie Haun’u ilk kadın fon yöneticisi olarak bu kripto para fonu yönetiminin başına getirdiklerini de bildirdi.

300 milyon dolar değerinde kripto para fonu kuruluyor

Firmanın genel ortağı Charles Dixon, Pazartesi günü CNBC’ye yaptığı açıklamada, planlarının 300 milyon dolarlık fonları çeşitlendirmek olduğunu söyledi. Ayrıca ilk aşamada büyük kripto paralar olan Bitcoin ve Ethereum gibi yerleşik ağlara yatırım yapmak olduğunu ve bu yatırımları on yıl kadar uzun vadede tutacaklarını da sözlerine ekledi.

Dixon’a göre stratejileri, fonlara uzun vadede tutarlı bir şekilde yatırım yapmak. Kısa vadede fiyatlar ne olursa olsun, Dixon buna Horowitz’in agresif bir şekilde yatırım yapmaya devam edeceği  “her ortama elverişli” fon adını verdi. Sözlerine ise şöyle devam etti:

“Kripto para piyasasında iniş çıkışlar yaşadık ve çok daha fazlasının olacağını tahmin ediyoruz. Kripto piyasasında kullanılan teknolojide büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz. Ve bize göre bazı düşüşler cazip yatırım fırsatları olabilir.”

Andreessen Horowitz, 2013’te satın aldığı ilk Bitcoin işlemini kripto para borsası Coinbase üzerinden yapmıştı. Ve şimdiye kadar satmadan kripto yatırımlarını devamlı surette arttırdı.

Dixon şunları söyledi:

Fiyatta vahşi dalgalanmalar var ve bunu bir fırsat olarak görüyoruz. Bu yüzden zaman içinde sürekli olarak yatırım yapıyoruz.

Günümüzde kripto piyasasının gelişimi, 2009-2010 yılları arasındaki akıllı telefon uygulama pazarları arasında ürün geliştiricileri ve girişimcileri gelişimi ile karşılaştıran Dixon, 2018 yılının satın almak için harika bir zaman olduğunu söyledi. Ve kripto hareketinde hala ilklerden biri olduklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

Yeni fon yönetiminin idaresi bir düzenleme uzmanına emanet

Şirket, yeni oluşturdukları fon portföyünü ilk defa bir kadın yöneticiye emanet edecek. Fon yönetimini üstlenecek olan Katie Haun ise eski bir ABD adalet bakanlığı federal savcısıydı. Haun’un DoJ’deki en bilinen tecrübesi, dünyanın ilk yüksek profilli kripto para vakası olan Silk Road’un kovuşturulmasıyla görevlendirilen ilk kripto görev gücünün bir parçası olmaktı. Aynı zamanda Coinbase yönetim kurulunda bulunuyor ve Stanford hukuk okulunda ilk dijital para ve siber suçlar eğitimini veren kişidir.

SEC’in son kararında, ne Bitcoin ne de Ethereum’un menkul kıymetler olarak kabul edilemeyeceği konusundaki açıklığa kavuşulmasının akabinde, Andreessen Horowitz, kripto paralara yapılacak her türlü yatırım konusunda Haun’un düzenleyici uzmanlığına güveniyor.

Katie Haun’un  kripto piyasası hakkındaki görüşleri ise şu şekilde:

 “Kripto piyasasının spekülasyon aşamasının ötesine geçtiğini görmek ve sonunda gerçek dünya problemlerini çözüm olmasını görmek istiyoruz.

newsbtc

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin