Gizlilik odaklı kripto para birimleri verdikleri sözü tutuyor mu?
Gizlilik odaklı kripto para birimleri verdikleri sözü tutuyor mu?

ABD gizlilik odaklı kripto paralar için yasa çıkartmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Gizli Servisi’nden bir yetkili, izlenemeyen gizlilik odaklı kripto paralar ile ilgili çalışma yapılması için Kongre’ye çağrıda bulundu. ABD Soruşturma Dairesi müdür yardımcısı Robert Novy, kullanıcılarına gizlilik vaat eden koinlerin senato heyetinin onayından geçmesi gerektiğini belirtiyor.

ABD Gizli Servisi: ”Gizlilik odaklı kripto paralar daha tehlikeli.”

Robert Novy, izlenemeyen kripto paraların incelenmesinin, ABD Gizli Servisi için çok önemli olduğunu söyleyerek konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Gizlilik üzerine kurulmuş kripto paralara, diğer kripto paralara nazaran daha çok dikkat edilmeleri gerekiyor. Bu noktada yetkililer sorumluluklarını yerine getirmeli. Bu kripto paralar ile yapılan gizli para transferleri ortaya çıkarılmalı ve bu gizlilik esası üzerine kurulmuş kripto paraların madencilik süreçleri incelenmeli.

ABD izlenemeyen kripto paralar için yasa çıkartmak istiyor
Monero’nun gizli yapısı FBI’ın dikkatini çekti

Robert Novy herhangi bir gizlilik odaklı kripto paradan bahsetmezken, ABD yetkilileri geçmişte bu konudaki endişelerini açık bir şekilde dile getirdi. Geçtiğimiz yılın Ocak ayında konuyla ilgili bir açıklama yapan FBI’ın Siber Şubesi özel ajanı Joseph Battaglia, gizlilik odaklı kripto paraların, özellikle Monero’nun FBI’ın dikkatini çektiğini ifade etti.

ABD gizlilik odaklı kripto paraları şu an yasaklamayacak

ABD’de kripto paralar konusunda yasama sürecinin yavaş ilerlediğini de göz önüne alırsak, kanun koyucu kimselerin gizlilik özelliği olan kripto paralara yasak koyması, şu anda pek olası değil. Ancak Robert Novy, bu sorunu güncel tutarak tekrar gündeme taşıyacaklarını belirtiyor. Robert Novy, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırıyor:

Bu noktada ilgili yetkililerin dikkat etmesi gereken husus, konuya eğilmeleri ve ilgili yasal çalışmaları yapmalarıdır. Bu kripto paraların nerede veya hangi platformda saklandığına bakılmaksızın, kritik delil kaynaklarına, yasal erişim sağlayarak tüm bilgilere ulaşılmalı.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin