Gıda alerjiniz varsa IOTA sizi koruyacak
Gıda alerjiniz varsa IOTA sizi koruyacak

Gıda alerjiniz varsa IOTA sizi koruyacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, Blockchain teknolojisi kesinlikle çeşitli amaçlar için kullanıldı. Finansal kullanım için icat edilmiş olmasına rağmen, gerçek şu ki, birçok şirket şu anda teknolojinin başka birçok yönüne odaklanıyor. Bu odak noktalarından biri de malları takip etmek. Şimdi, önde gelen kar amacı gütmeyen bir Blockchain kurumu olan IOTA Vakfı, gıda güvenliği konusuna odaklanan Primority adında başka bir şirketle ekip kurmaya karar verdi. Bu iki şirket, Blockchain teknolojisini kullanarak gıda alerjenlerini izlemek için bir araya geldi.

IOTA Vakfı ve Primority iş birliği yapıyor

Yeni ortaklığın temel amacı, dünya genelinde gıda alerjisi olan 220 milyon insan olduğundan ölümcül gıda alerjenleriyle bağlantılı tüm riskleri önemli ölçüde azaltmak. Bu işbirliğiyle, iki şirket, bu tüketicilerin gıdaları satın almadan önce alerjenleri kontrol etmelerini sağlayacak yeni bir uygulama prototipi oluşturmaya hazırlanıyor. Bu şekilde, eğer alerjilerinin farkındalarsa, daha fazla korunabilirler.

Çoğu insan alerjenlerin yediklerine dikkat ettiğini ve buna gerek olmadığını düşünse de, gerçek şu ki alerjenli ürünler her zaman görünmez. Aslında bazı nedenlerden dolayı radarın altına girebilirler. Örneğin, bazı ürünlerin aslında bir üretim hattını alerjenli diğer ürünlerle paylaştığı ve insanların bunun tam olarak farkında olmadığı birçok durum vardır.

Hizmet ücretsiz olacak

Bu nedenle, iki şirket, IOTA’nın Primority tarafından oluşturulan 3iVerify platformuna entegre olabilmek için güçlerini birleştirdi. Bundan sonra, insanlar ürünler hakkında tüm bilgileri toplayabilecek ve bilgileri tüketicilerle paylaşabilecekler.

Müşteriler bilgiye kolayca erişebilecekler, tek yapmaları gereken uygulamayı kullanarak ürünlerin barkodunu taramak ve bu konuda tüm detayları görebilecekler. Bu bilgiler, üretim sırasında kullanılan tüm hammaddelerin ve tedarikçilerin izlenmesini de içerecektir. Sürecin bir incelemesi de uygulamayı kullanarak takip edilecek ve kullanıcılara bildirilecektir.

IOTA Vakfı’na göre, uygulamadaki tüm kullanıcılar herhangi bir kripto para birimine sahip olmadan veya bu hizmet için bir şey ödemeden verilere erişebilecek ve kişisel bilgilerini paylaşabilecek.

Diğer bazı şirketler de gıdaları takip etmek için Blockchain kullanıyorlar. IBM’in Food Trust girişimi, muhtemelen yakın zamanda başlatılmış en ünlü girişimdir ve birçok büyük perakende mağazası ve gıda dernekleri bunun bir parçası olmaya karar vermiş durumda.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin