Dev kripto para borsası Gemini, İngiltere'den lisans almayı başardı
Dev kripto para borsası Gemini, İngiltere'den lisans almayı başardı

Gemini kripto borsası gözünü Birleşik Krallık pazarına dikti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli kripto para ticaret platformu  Tyler ve Cameron Winklevoss’un Gemini kripto borsası İngiltere pazarına girmek istiyor. Gemini Trust Company,2014 yılında New York’ta kuruldu. Ve CoinMarketCap’e göre, bugünkü günlük işlem hacmi ile dünya çapında 58. en büyük kripto borsası konumunda bulunuyor

Financial Times’ın geçtiği habere göre, Gemini’nin Birleşik Krallık’taki potansiyel genişleme sürecini denetlemek için iki danışmanı işe aldı. Firma FT’de yazıldığına göre şu yorumda bulundu:

Dünyanın dört bir yanında, dijital varlık topluluğunun tamamında büyüme ve altyapıya olanak tanıyan, sınıfının en iyi dijital varlık borsası ve sorumlusunun sağlanması için potansiyel alanları keşfetmeye devam ediyoruz.

Gemini kripto borsası İngiltere’de faaliyet için başvuruyu yaptı iddiaları bulunuyor

Bir kaynak, firmanın şu anda Birleşik Krallık pazarları gözlem birimi olan Finansal İdare Kurumu (FCA) ile bir başvuruda bulunmak üzere olduğunu belirtti. Ve harekete geçmek için yeşil ışık yakıldığını iddia etti.

Geçtiğimiz hafta, Birleşik Krallık meclis üyeleri (MP), bazı türevleri hariç, kriptoyu geniş çapta düzenlemeyen FCA hakkında yorumlarda bulundu. buna göre FCA’nın faaliyetlerini hızlandırmaya ve mevcut yasal çerçeveler çerçevesinde yeni kripto sektörünü getirmeye çağırdı.

Milletvekilleri, kripto spot piyasalarının mevcut durumunu “Vahşi Batı” olarak nitelendirirken, uygun düzenleyici rehberlikle, İngiltere’nin kripto endüstrisi alanında “küresel bir merkez” olarak hizmet edebileceğini savundu.

Winklevoss, geçtiğimiz günlerde stabil coin onayını da almıştı

FT’nin belirttiği gibi, Gemini zaten ABD’de tam anlamıyla bir kripto emanetçisi ve ticaret hizmetleri sağlayıcısı olarak çalışıyor. Aynı zamanda New York Finansal Hizmetler Departmanının (NYDFS) 2015’te devletin zorlu BitLicense çerçevesi altında çalışmasını onayladı. NYDFS, fiili döviz rezervlerinin “FDIC” geçişi için uygun olan ABD merkezli bir bankada yapılacağı bildirilen Winklevoss kardeşlerin ABD doları destekli –Gemini Doları– stabil coini için resmi onayını verdi.

Aynı gün, NYDFS’nin American Trust şirketi Paxos’a ait başka bir dolar destekli stabil coin onayını verdiğine dair haberler kripto pazarlarında bir yükseliş hissi yarattı.

İkizler bilindiği gibi  bu Temmuz ayında, bir Bitcoin ETFsi başlatma başvurusunun, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) ikinci reddini almıştı. Bu durum yüksek profilli bir gerileme yaşanmasına neden olmuştu.

cointelegraph

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin