Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor
Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor

Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir kurumsal fon sağlayıcısının kurucu ortağı tarafından yapılan açıklamada, geleneksel piyasalardaki yatırım fırsatları azaldıkça ilginin düştüğü, Bitcoin vadelilerine gösterilen ilginin ise rekor düzeye çıktığı ifade edildi.

Veri kaynağı Skew’e göre, büyük borsalarda işlem gören vadeli işlemlerde açık pozisyonlar, cumartesi günü 5,6 milyar dolarlık yeni bir tüm zamanlar rekoru kırdı.

Pazartesi günü itibarıyla toplam açık pozisyon, temmuz ayının en düşük seviyesi olan 3 milyar dolara göre %66 artışla 5 milyar dolara ulaştı. Kurumsal yatırımcılar dendiğinde akla ilk gelen kuruluşlardan Chicago Ticaret Borsası (CME) vadeli işlemlerinde ise açık pozisyonlar pazartesi günü 828 milyon dolara yükseldi.

“Geleneksel piyasalar yeterince kazanç fırsatı sunmuyor: Bitcoin ilgi görüyor.”

CME’deki açık pozisyonlar, son 2,5 haftadır Bitcoin’in 9.100 dolardan 11.100 dolara hızlı yükselişinin yanında %127 arttı. Kripto para birimi izleyicilerinin ve endeks fonlarının kurumsal sağlayıcısı olan Stack’in kurucu ortağı ve COO’su Matthew Dibb, “Açık pozisyonlardaki artış, kurumsal yatırımcılar tarafından long pozisyonların birikimini temsil ediyor.” dedi.

Dibb, kripto türevlerindaki açık pozisyonların artmasının, yatırımcıların alternatif piyasalarda alfa (en iyi getiri veren) aradıklarını, hisse senetlerinin aşırı alımla karşılaştığını ve tahvil getirilerinin negatif bölgeye geçtiğini ortaya koyduğunu söyledi.

TradingView verilerine göre ABD’deki tahviller %0,54’lük yıllık getiri sunarken Almanya, Japonya ve İsviçre’deki tahviller ise negatif getiri sunuyor. Dibb, küresel ekonomi kötüleştikçe ve yatırımcılar, değeri geleneksel pazarlardan dijital varlık alanına taşımak konusunda istikrar gösterdiklerinden Bitcoin’in yeni zirvelere ulaşacağını düşünüyor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin