Bitcoin tarihinde en çok ses getiren düşüşler ve yükselişler
Bitcoin tarihinde en çok ses getiren düşüşler ve yükselişler

Geleceğin Bitcoin fiyatı için ne getireceği açık değil: Ama bir şey net sektör iflasın eşiğinde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD ve Çin’deki Bitcoin madenciliği faaliyetleri, Bitcoin fiyatının düşmesinden sonra artık kârlı olamayacağı anlamına geliyor. Dünyanın en değerli kripto para birimi, şu anda bir haftada neredeyse değerinin üçte birini kaybederek yaklaşık 4.315 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ancak kripto para analistlerinin Bitcoin fiyatı için ne beklediği hala net değil.

Bitcoin fiyatı, madencilik şirketlerini iflasa sürüklüyor

Bitcoin madenciliği, karmaşık bulmacaları çözerek kripto para biriminin yeni birimlerini oluşturma sürecinde hesaplamaları yapan bilgisayarlara güç sağlamak için çok büyük miktarda elektrik gerektirir. Bu madencinin kârlılığının, Bitcoin’in fiyatı düştüğü zaman düştüğü ve fiyat çok fazla düştüğü takdirde, işlemlerin artık ekonomik olarak geçerli olmayabileceği anlamına gelir.

Bitcoin madenciliği fiyat düşse bile kâr sağlayabilir!

Şimdiye kadar ki en büyük zayiat, ABD merkezli maden şirketi Giga Watt’ta gerçekleşti. Şirket bu hafta 7 milyon dolarlık borcunu ödeyemediğinde, Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. CoinDesk’e göre, şirket vadesi geldiğinde borçlarını ödeyemiyor ve iflas ediyor.

Analistlerin Bitcoin fiyatı için ne beklediği açık değil

Bitcoin, bir aydan kısa bir süre içerisinde piyasadaki istikrarı takip eden iki ana fiyat düşüşü yaşadı. Bitcoin madencilik faaliyetlerinin büyük bir kısmı, elektrik maliyetlerinin dünyanın en düşük seviyelerinden olduğu Çin’de bulunuyor. Ancak ucuz elektriğe rağmen, ülkede kapatılan madencilik operasyonlarının görüntüleri ve videoları sosyal medyada yayılıyor.

Hon Kong merkezli madencilik platformu Suanlitou, bu hafta Güney Çin Morning Post’a göre Kasım ayında 10 günlük elektrik ücretlerini karşılayamadığını açıkladı.  Çinli kripto para madencilerinden oluşan bir başka grubun da kârlılıktaki düşüş nedeniyle 20.000 madencilik makinesini kapattığı bildiriliyor. Bazı analistlerin daha fazla düşüş öngörmesiyle birlikte, geleceğin Bitcoin fiyatı için ne beklediği açık değil. Bazı uzmanlar ise piyasanın yıl sonundan önce bir geri dönüş yapmasını beklemiyor.

İndependent

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin