Gallup'a göre Bitcoin büyüme olasılığı taşıyor
Gallup'a göre Bitcoin büyüme olasılığı taşıyor

Gallup’a göre Bitcoin büyüme olasılığı taşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatı,  yakın zamanda tekrar yükseldi.Gallup’un yeni yaptığı anketine göre Bitcoin büyük büyüme potansiyeli gösteriyor.

Anket şirketi Gallup tarafından Wells Fargo Bank adına yapılan yeni bir anket, ABD’de az sayıda kişinin kripto para ve Bitcoin’e yatırım yaptığını gösterdi. Sınırlı bir örnek büyüklüğüne rağmen, bulgular, eğer Bitcoin ana akım haline gelir ve olası milyonlarca yeni yatırımcı ana akım olanaklarını görürse fiyat artışı olacağına işaret ediyor.

Amerikalılar bitcoin üzerinde serinkanlılıklarını koruyor

Ankete katılan yaklaşık 2 bin kişiden, yatırımcıların sadece yüzde 2’si Bitcoin’e sahip olduğunu belirtiyor. Yüzde birin altındaki katılımcı, yakın gelecekte satın almak istediklerini açıklıyor. Yatırımcıların büyük bir kısmı Bitcoin’i satın alma konusunda ilgisiz kaldıklarını söylüyor. Katılımcıların yüzde 26’sı Bitcoin’i merak ettiklerini itiraf ediyor. Ancak bu merakın yakında satın almak için yeterli olmadığını düşünüyor.

Ancak, insanlar daha az insanın bildiği bir seçenek olduğu için, Bitcoin’i doğrudan satın almak yerine dijital para ile ilgilenen şirketlere  yatırım yapmakla daha fazla ilgileniyor. Bazı kişiler, Microsoft Corporation, PayPal ve Square gibi Bitcoin kabul eden şirketlere doğru zamanda yatırım yapmaları sayesinde milyonerler haline gelmiştir. Bu durum da katılımcıların neden böyle düşündüğünü açıklıyor.

Gallup’a göre Bitcoin büyüme olasılığı taşıyor

Gallup, Bitcoin’in bu yılki çöküşten sonra bir yükseliş yaşadığını belirtiyor. Anket sonuçlarına göre bazı katılımcılar balonunun patlayacağını söylüyor. Diğerleri de değerinin hızlanacağını ileri sürüyor. Bu katılımcılar,  Bitcoin’in daha fazla sayıda tüccar tarafından benimsenmesinin neredeyse kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Bitcoin değişiminin hacmi, geçen yılki büyük artıştan sonra 2018’de düştü. Tek bir Bitcoin fiyatı, şu anda 8000 doların üzerinde seyrediyor.

Önemli olan yatırımcıların ilgisini çekebilmek

Gallup, ABD’li yatırımcıların Bitcoin’e yönelik herhangi bir önemli adım atmadığını tespit ediyor. Erkeklerin sadece yüzde üçü, kadınların yüzde biri, 18-49 yaş arasındakilerin yüzde üçü ve 50 yaş üzerinde olanların yüzde biri Bitcoin’e sahip olduğunu söylüyor.

Daha zengin yatırımcıların Bitcoin’e sahip olması daha yaygın olsa da en az 90.000 dolarlık bir maaşı olanların sadece yüzde üçü Bitcoin’e sahip. Düşük gelirli yatırımcıların yüzde birinden azı, dijital parayı aldığını söylüyor.

Gallup, anketine katılan yetişkinlerin  en az 10.000 $ ‘lık yatırım fonlarına, tahvillere ya da hisse senetlerine ya da emeklilik tasarruf hesabına para yatırdıklarını söylüyor.

Finder‘da 2018’de daha önce yayınlanan ayrı bir çalışma, ABD’de yüzde 8’in (yaklaşık 26 milyon insanın) kripto para aldığını ortaya çıkardı.

JPMorgan Chase & Co, Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler), Bitcoin’e olan ilgisini gösteren milyonlarca gündelik yatırımcıya yol açabilecek ana bileşen olduğunu düşünüyor. Bitcoin ETF’ler dijital varlıklar, daha kolay erişim ve daha yüksek likidite için daha fazla bütünlüğe neden oluyor.

 

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin