Merkez bankası dijital para birimi yarışında Fransa, ben de varım diyor
Merkez bankası dijital para birimi yarışında Fransa, ben de varım diyor

Fransa dijital varlık düzenlemelerinde bir adım daha atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde kripto para adaptasyonuna ilişkin atılan somut adımlardan bir Fransa’dan gelecek gibi gözüküyor. Buna göre Fransız hükümetinin, tüm “dijital varlıklar” sağlayıcıları için yasal bir çerçeve sunmayı planlandığı bildirildi. Fransa dijital varlık düzenlemeleri ile daha güvenilir bir kripto para ortamı hazırlamak istiyor.

Yerel haber ajansı LesEcho.fr’den bildirilen habere göre, Başkan Emmanuel Macron’un partisi La République En Marche’nin (LREM), üç üyesi kripto endüstrisindeki tüm hizmet sağlayıcıları düzenlemek için bir öneri teklifi sundu. Ulusal Meclis’in Eylül ayının sonuna kadar ki değişikliği görüşmek üzere hazırlandığı bildiriliyor.

Fransız Milletvekilleri tüm dijital varlık sağlayıcıları için yasal bir çerçeve öneriyor

LREM milletvekilleri Valeria Faure-Muntian, Christine Hennion ve Eric Bothorel’in sunduğu yasa değişikliği, tüm kripto piyasası katılımcılarının Fransa ana borsa düzenleyicisinden onay almalarına sağlayacak mevcut yasal çerçevenin genişletilmesi amacını taşıyor.

Yasa değişikliği ile ilgili yapılan yorumlar ise genel olarak bu tür bir lisansın alınmasının güvenirliği ve yatırımcılara karşı ciddiyeti arttıracağı yönünde.

Fransa dijital varlık ile ICO’lar konusunda da atılım yapmak istiyor

Hükümet yetkilisi ve akademisyen olan Jean-Pierre Landau, Temmuz ayında, kripto paraların aşırı düzenlenmesine işaret eden bir rapor yayınlamıştı.

Bu ayın başlarında ise Fransız borsa düzenleyicisi Autorité des marchés finansörleri (AMF), Fransız Maliye Bakanı Bruno Le Maire’den “Dünyanın her yerinden yatırımcı çekmek” amacıyla İlk Para Teklifi (ICO) ile ilgili şirketlere lisans vermek için yasal yetki aldı.

cointelegraph

 


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin