Max Keizer: “Bitcoin, altın'dan 25-30x daha hızlı hareket edecek.”
Altın fiyatı bir sonraki büyük Bitcoin hareketi için ipucu verebilir

Gabor Gurbacs: “Bitcoin bugün dijital altın olarak kullanılıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7.000 doların üzerindeki Bitcoin’in tekrar kripto boğalarını çağıracağına inanan uzmanlar var. Bir kripto para uzmanı olan Gabor Gurbacs, önde gelen kripto para biriminin uzun vadeli hareketinin stratosferik olabileceğini belirtiyor.

Gabor Gurbacs: “Bitcoin, altının yerine geçebilir.”

VanEck/MVIS’te dijital varlık stratejileri direktörü olan Gabor Gurbacs, böyle bir hareketin yatırımcıları fiziksel altından dijital altına doğru çekebilecek olgunlaşan bir kripto para piyasası tarafından destekleneceğini belirtiyor. Gurbacs, konuya yönelik şunları söylüyor:

Altın piyasası bugün yaklaşık olarak 7 trilyon dolar değerinde. Eğer yüzde 5 ya da 10’unu alırsanız Bitcoin katlanarak değerlenecektir.

Bitcoin’in mevcut piyasa değeri 129 milyar dolar. Eğer Bitcoin, altın ticaretinin yüzde 10’unu alırsa Gurbacs’ın hesaplamalarına göre piyasa değeri 5 kattan daha fazla artacak. Gurbacs, açıklamalarına şunları ekliyor:

Bitcoin bugün dijital altın olarak kullanılıyor. Bir de risk unsuru. Temel olarak biri sistematik riskten kurtulmak istediğinde altın ya da dijital altını tercih edecek.

“Piyasa öncelikle kurumsal yatırımcılar için değişecek.”

Gurbacs, Bitcoin’in yeni zirvelere ulaşmadan önce kripto para piyasasının öncelikle kurumsal yatırımcılar için birkaç konuda evrimleşmesi gerektiğini belirtiyor. Kripto para uzmanı, piyasa kapsamındaki fiyatlandırma ve değerleme ile müşteri koruma ve uyumunu bu konular arasında gösteriyor.

Sektöre şu anda 120 farklı kripto para borsası var ve genellikle Bitcoin fiyatı platformdan platforma değişiyor. Gurbacs’e göre VanEck/MVIS şirketi, bu konuyu bağımsız fiyatlandırma kriterleri ile ele alıyor. Gurbacs iyimser, kripto piyasası daha geleneksel yatırımları yansıtmak için değişebilir ve olgunlaşabilir.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin