stabil coin
G7, global stabil coin 'ler hakkında önemli bir rapor yayınladı

G7, global stabil coinler hakkında önemli bir rapor yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IMF tanımına göre dünyanın en büyük yedi gelişmiş ekonomisinden oluşan  (G7) grubundan yeni bir rapor taslağı, küresel stabil coinlerin küresel ekonomi için bir tehdit oluşturduğunu açıkladı. Rapor özellikle Libra’ya işaret etmese de, “hızla istikrarlı” olma potansiyeline sahip “global stabil coin” ile ilgili dokuz riski ortaya koydu.

BBC’den alınan bir rapora göre, raporu yazan G7 görev gücü, ilgili ülkelerin bazı merkez bankalarından, Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) ve Finansal İstikrar Kurulundan (veya FSB; G20 ekonomileri için temsilcileri izleyen ve kuralları koyan bir gruptan) temsilciler içeriyor. Rapor IMF ‘nin bu haftaki toplantılarında maliye bakanlarına sunulacak.

Stabil coinlerin riskleri kontrol altına alınsa bile sistemi bozma potansiyeli oldukları düşünülüyor.

Rapor, proje düzenleyicilerin kaygılarını ele alsa bile Libra gibi projelerin ilerlemesine izin verilmeyebileceği konusunda uyardı:

G7, hiçbir stabil coin projesinin yasal, düzenleyici ve gözetim zorlukları ile riskleri uygun şekilde ele alınana kadar çalışmaya başlamayacağına inanıyor. […] Bu tür riskleri ele almak, mutlaka bir stabil coin düzenlemesi için yasal düzenleme onayı garantisi değildir.

Raporda ayrıca, küresel stabil coin destekçilerinin yasal olarak sağlam olmalarını ve tüketicileri korumaları gerektiğini; Küresel stabil kripto paralar ayrıca para aklamak veya terörizmi finanse etmek için kullanılmamalıdır ifadeleri yer alıyor.

Mali İstikrar Kurulu, bu alanda çoktan çalışmaya başladı.

FSB Başkanı Randal Quarles, “G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanlarına” yazdığı bir mektupta, “potansiyel olarak küresel erişime ve büyüklüğe sahip stabil kripto para projelerinin en yüksek yasal düzenleme standartlarını karşılaması ve ihtiyati denetim ve gözetim altında tutulması gerektiğini söyledi. Olası düzenleyici boşluklar öncelikli olarak değerlendirilmeli ve ele alınmalıdır. ”

Quarles ayrıca G7 ve FSB’nin bu boşlukları gidermek için birlikte çalışma yollarını açıkladı:

G7 istikrarlı coinler üzerindeki çalışma grubu,“ küresel stabil coinler” tarafından ortaya atılan fırsatların ve zorlukların ön değerlendirmesini sunuyor. G7 çalışma grubu FSB’nin düzenleyici sorunları hakkında kullanım kolaylığı sağlayacak ve biz bu alanda çalışmaya başladık.

G7’nin son raporu, ödemeler şirketi PayPal’ın, projeden ayrılmasından bir hafta sonra ortaya çıktı. Birkaç gün sonra da Mastercard, eBay ve Stripe projeden ayrılan kuruluşlar oldu.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin