Linkedin
CZ, Kripto sektörünün LinkedIn sorunu gündeme getirdi

CZ, Kripto sektörünün LinkedIn sorunu gündeme getirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük profesyonel ağ platformu LinkedIn ‘de bol miktarda sahte çalışan profilleri bulunduğu söyleniyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ın kadrosunda 642 çalışan bulunuyor. Ancak profesyonel ağ sitesi LinkedIn’de, bu rakam, borsa faaliyetlerine başlamadan önce orada çalıştığını ifade eden sahte bir yönetici de dahil olmak üzere 1.600’e yükseliyor.

Sahte profiller, kendini Binance takımındanmış gibi gösteren sahtekarlar hakkında twit atan Binance CEO’u Changpeng Zhao ile gündeme geldi. ve LinkedIn profillerine sahip çalışanların gerçek sayısının 30 civarında olduğunu söyledi.

 “Kripto ve LinkedIn ‘e hoş geldiniz” diyerek tepki gösterdi

İlk bakışta, Binance’ın LinkedIn profilleri sorunu – ve profesyonel ağ sitesinde listelenen birçok kripto şirketi “çalışanı” gibi – bir süre önce kripto Twitter’ı etkileyen sahte profiller açığa çıkmasına benzeyebilir.

Bununla birlikte, sahte LinkedIn profilleri farklı risklere sahipler. Bu tür bir profil oluşturma amacı, kimlik avı dolandırıcılığından e-posta listelerine, işe alım ajansları için müşteri adayları oluşturmaya kadar uzanmakta. Binance’ın özelinde, sahte profiller de İlk Borsa Teklifi (IEO) platformu için tokenlerden listeleme taleplerini alarak markanın kötüye kullanılması gibi bir risk içeriyor.

https://twitter.com/cryptophilip/status/1182852076537143296

Bununla birlikte, sahte profillerin şirketin operasyonları üzerinde çok az etkisi olduğunu bildiriliyor. Binance yetkilisi, “Çalışan kimliğini doğrulamak ve kimlik avı sahtekarlığı ve bilgi doğrulama için iç kanallarımız var” dedi.

Kendisini LinkedIn’de çalışanları olarak listeleyen birçok kişinin aslında sadece Binance’da ticaret yapanlar olduğunu eklendi:

Kendisini Binance’da Trader/Yatırımcı/ ilk  Yatırımcı olarak tanıtan çok sayıda kişi, aslında BNB’nin (Binance’taki işlemler için kullanılan yerel token) yatırımcılarının kullanıcıları.

LinkedIn, üyelerimizi her tür kötü oyuncu ve zararlı girişimlere karşı korumak için denetleyicileri olduğunu ve üye raporlarıyla birleştirilmiş çeşitli otomatik teknikler kullandığını söyledi. Ancak, platformda kimlik sahtekarlığını önlemek neredeyse imkansız.

The Block’taki bir araştırmacı olan Larry Cemak, kripto şirketlerinde çalışanların daha doğru bir listesini hazırlamaya çalıştı. Ancak CZ, buna itiraz ederek, hedefin yanlış olduğunu söyledi. Ayrıca bunun aktif kullanıcıların bir tercihi olması gerektiğini söyledi.

decrypt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin