G20’de kripto paralar konuşuldu: FATF kuralları artık resmen geçerli
G20’de kripto paralar konuşuldu: FATF kuralları artık resmen geçerli

G20’de kripto paralar konuşuldu: FATF kuralları artık resmen geçerli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haziran ayının son haftası boyunca Osaka’da düzenlenen son G20 zirvesinin ardından, ülkeler Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen kripto para birimi kurallarına uymayı kabul etti.

Kripto para birimleri tartışıldı

G20 zirvesi sırasında, AB ve 19 ülkenin bir araya geldiği en önemli konulardan biri, dünya genelinde kripto para birimleri için ileriye yönelik yolu tartışmaktı. G20, nihayet küresel bir kara para aklama gözlemcisi olan FATF tarafından belirlenen kuralların yeterli olacağı sonucuna vardı.

21 Haziran’da yayımlanan FATF yönergelerine göre, işlemler sırasında müşteri bilgilerini toplamak ve aktarmak için borsalar sorumlu olacak. Bu adım tüm dünyada dijital varlık alım satımına olan güveni artıracak olsa da, böyle bir uygulamayı gerçekleştirme borsalarının maliyetini arttırabilir ve dünya çapındaki borsalarla işbirliği yapılması da oldukça zor olabilir.

G20’de ayrıca, kripto para alanı içindeki gelişmelerin “yakından takip edildiği” ve “mevcut ve ortaya çıkan risklere karşı uyanık kalınacağı” belirtildi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin