G20
G20, kripto para birimleri hakkında açıklama yapacak

G20, kripto para birimleri hakkında açıklama yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

G20 liderleri, 18 Ekim’de Washington’da gerçekleşecek olan merkez bankası başkanları ve maliye bakanlarının zirvesinin ardından dijital varlıklarla ilgili sorunları ele alacak. Rus medya kuruluşu Tass, Rusya Federasyonu’nun maliye bakan yardımcısı Sergey Storchak’dan edindikleri bilgileri gündeme taşıdı.

Storchak’a göre, G20 dijital varlıklar ve dijital ekonomideki vergilendirme konularına yönelik iki açıklama hazırlayacak.

Rusya Federasyonu’nun maliye bakan yardımcısı, bu soruların dikkate alınması gerektiğini açıkladı:

Bu, G20 ve BRICS ülkelerinin bu konuya tepki vermeye başladığının iyi bir işareti. Şimdi hem merkez bankaları hem de maliye bakanlıkları bu soruları ele almaları gerektiğini düşünüyoruz.

Storchak, küresel otoritelerin, düşük faizli mortgage krizi gibi kritik bir durum olmadığı için acele kararlar vermek zorunda olmadıklarına inanıyor. Ancak yetkililer uygulanması gereken düzenlemelere çok geç kaldılar. Şimdi ihtiyaç duyulanı yapmaya başlıyorlar gibi gözüküyor.

Daha önce G20 üyeleri, kripto para biriminin küresel finansal sistemin istikrarını tehdit edebileceği konusundaki endişelerini dile getirmişti.

Özellikle, G20 ülkeleri, Dijital Para Birimi ile ilgili riskleri değerlendirmek için Finansal İstikrar Kurulunu (FSB) ve küresel düzenleyicilere bir çağrıda bulundu. Ayrıca, FATF (Para Aklamada Mali Eylem Görev Gücü) tarafından geliştirilen kripto para endüstrisi düzenlemesini de desteklediler.

fxstreet

Yasal otoritelerin kripto para sektörü ile ilgili son haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin