Huobi Türkiye'den ses getirecek komisyon kampanyası
Huobi Türkiye'den ses getirecek komisyon kampanyası

Huobi, Türkiye’de ofis açıyor: “Türkiye bizim için önemli bir bölge.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün bir basın bülteni yayımlayan Huobi, 2019 sona ermeden Türkiye pazarına açılacaklarını duyurdu. Borsa, aktif bir piyasa olarak tanımladığı Türkiye’de yer edinmeye çalışacak.

Özel bir ofis tarafından idare edilecek olan Huobi Türkiye’nin, Türkçe destekli web sitesi de yayında olacak.

Huobi Türkiye’nin ilk ticaret çifti Türk lirası ve Tether olacak

Huobi Global CEO’su Livio Weng konuyla ilgili yaptığı açıklamada  şu sözleri kullandı:

Türkiye bizim için önemli bir bölge. Huobi, altı yıllık endüstri uzmanlığı süresince gelişmiş bir ekosistemle beraber, piyasaya güven standardı kazandırdı. Kripto topluluğu için önemli konuşmalar da dahil olmak özere yenilikler getirmeyi planlıyoruz.

Lansmanın ardından ilk ticaret çifti Türk lirası ve stabilcoin Tether olacak.

Şubat 2019’da elde edilen veriler, Türklerin yaklaşık %20’sinin kendi kripto parasına sahip olduğunu gösteriyor. Bu oran, Türkiye’yi Avrupa’nın en iyi kripto para ülkesi yapıyor.

Türkiye sektör lideri

Yetkililere göre Türk lirası, kripto paralarla işlem yapılan en büyük beşinci geleneksel para birimi.

Türk lirasının diğer para birimlerine karşı gösterdiği volatilite, Bitcoin gibi merkezi olmayan varlıkları cazip bir seçenek haline getiriyor.

Türkiye’deki vergi mevzuatında sanal parayla yapılan işlemlerle ilgili herhangi bir düzenleme yok. Ayrıca Huobi, hükûmetin dağıtık defter teknolojisinin (DLT) kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan ulusal bir Blockchain stratejisi olduğunu ifade etti.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin