Futbolculara kripto para ile ödeme yapacak ilk takım Gibraltar oldu
Futbolculara kripto para ile ödeme yapacak ilk takım Gibraltar oldu

Futbolcularına kripto para ile ödeme yapacak ilk takım Cebelitarık’tan

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri gittikçe daha popüler hale geldikçe, kripto para ile ödeme haberlerinin hayatımıza daha çok girmesi bir sürpriz değil. Gelişen teknolojinin bir getirisi olarak kripto paralar gün geçtikçe hayatımızda daha fazla alanda karşımıza çıkıyor. The Guardian’ın yaptığı haber ise hem kripto paralar ile hem de futbol ile ilgilenenleri heyecanlandıracak.

Futbol tutkunu olan kripto para meraklılarını memnun edecek haber Gibraltar United’dan geldi. The Guardian’ın haberine göre Premium Division takımı olan Gibraltar United, önümüzdeki sezon futbolcularına kripto para ile ödeme yapacağını duyurdu ve bu konuda bir ilke imza attı.

Cebelitarık, futbol ve kripto para ile ödeme imkanları

Cebelitarık kripto para piyasasına uyum sağlaması açısından önde gelen ülkelerden biri. Blockchain teknolojisini kullanan işletmeler için çeşitli düzenlemeler getiren hükümet, şu anda ICO’ları düzenlemek için sağlam bir yasal çerçeve üzerinde çalışıyor.

Kripto para ile ödeme yaparak birçok avantaj sağlayacak

Gibraltar United’ın sahibi Pablo Dana, devletin kripto paralara olan dostluğundan tam anlamıyla yararlanmayı hedefliyor. Kripto para ile ödeme yaparak, futbola şeffaflık getirmeyi ve genellikle futbolla bağlantılı mali yolsuzluğun azaltılmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Pablo Dana, kripto para ile ödeme hizmetini insanların günlük kullanımları için en iyi şekilde veren kripto şirketi Quantocoin’e yatırım yaptı. Dana’ya göre kripto para ile ödeme yapmanın en büyük avantajlarından biri vergi ve harçlar konusunda yabancı futbolcuları denetlemeye olanak tanıması.

Kripto para birimleri futbolcular arasında giderek popüler hale geliyor

Gibraltar United, yılbaşında CashBet ile sponsorluk imzalayan Birleşik Krallık merkezli bir takım olan Arsenal Futbol Kulübü gibi Blockchain ve kripto para teknolojisini kısmen benimseyen diğer futbol takımlarının saflarına katılıyor. Ayrıca kripto para birimleri futbolcuların arasında da giderek daha popüler hale geliyor.

Efsanevi Brezilyalı futbolcu Ronaldinho geçtiğimiz hafta Ronaldinho Soccer Coin adlı e-ticaret ve futbol bahisleri için kullanılacak platformunu duyurmuştu. Kripto para alanına bir şekilde dahil olan diğer oyuncular arasında Didier Drogba (All.me resmi büyükelçisi), Luis Suarez, Roberto Carlos, Luis Figo, Michael Owen ve Lionel Messi gibi futbolda iz bırakmış önemli isimler yer alıyor.

coindoo

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin