Avrupa futbol devi, artık Bitcoin ve Ethereum ödemelerini kabul ediyor
Avrupa futbol devi, artık Bitcoin ve Ethereum ödemelerini kabul ediyor

Tarihte ilk kez bir futbol kulübü kripto para karşılığında satın alınıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir futbol kulübü kripto para karşılığında ilk defa satın alınıyor. İtalyan futbol kulübü Rimini, hisselerinin %25’ini Heritage Sports Holdings’e ve ortağı Quantocoin’e satacağını açıkladı.

Quantocoin ile yapılan ortaklık sayesinde Heritage Sports Holdings, ödemeyi aynı isimli kripto para birimi üzerinden gerçekleştirdi.

Heritage Sports Holdings kripto sektörünün spordaki sesi oluyor

İtalyan futbol kulübü Rimini’nin başkanı Giorgio Grassi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Quantocoin ile birlikte Heritage Sports Holdings, takımlara ve şehre, spor, marka imajı ve teknolojik bakış açılarından yeni fikirler ve sinerjiler getirmeye çalışacak. Heritage Sports Holdings’in katılımı, kripto ödeme sistemi ve Heritage Sports Holdings’in başka ülkelerde ön planda olduğu Blockchain teknolojisinin kullanımı açısından yenilikçi bir adım atıyoruz.

“Futbolda şeffaflığı kripto para birimleriyle sağlayacağız.”

Quantocoin’in partneri olan yatırımcı Pablo Dana, kripto para birimlerinin sporda yolsuzlukla mücadelede benzersiz bir rol oynayabileceğine inandığını söyledi.

Dana:

UEFA’nın fikirlerine tam olarak uymaya çalışıyoruz. Bu, futbolda şeffaflıktır ve Quantocoin platformumuz aracılığıyla yolsuzluğu azaltmak istiyoruz. Kripto para ile milyonlarca avro değerinde bir kulübün satılmasını inanılmaz bir şeyin başlangıcı olarak görüyorum. Bunu ancak yenilikçi insanlar yapar. Spor şirketlerinin kripto paraları çok daha sık kullanmaya başlayacağını düşünüyorum ve biz ilk olarak tarih yazdık.

Dana daha önce, Quantocoin inisiyatifiyle, oyunculara kripto paralar üzerinden ödeme yapmaya karar vermişti.

Kripto para birimlerinin yalnızca bir değer depolama ve yatırım aracı değil, altında yatan teknoloji sayesinde sporda şeffaflığı sağlayabileceği de böylelikle ortaya çıkmış oldu. Tarihte ilk kez bir futbol kulübü kripto para karşılığında satın alınıyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Sektörün ünlü simalarından Charlie Shrem, Bitcoin ve kripto paraların geleceği hakkında konuştu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin