featured

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ın 25 yıllık hapis cezasına sektörden tepkiler: “En az 50 yıl olmalıydı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para borsası FTX’in kurucusu olan Sam Bankman-Fried, müşterilerinin parasını çalmak suçu dolayısıyla 25 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Verilen cezanın düşük olduğu düşünülüyor ve sektörden gelen tepkiler çığ gibi büyüyor.

FTX Sam Bankman-Fried

Özellikle, XRP’nin avukatı olan John Deaton, Sam Bankman-Fried’ın cezasının işlediği suça göre fazla hafif olduğuna inandığını belirtti. Çok daha fazlasını hak ettiğini düşünen Deaton’un görüşlerini birçok kişi destekliyor.

Mahkeme Sam Bankman-Fried davasında yanlış karar mı verdi?

Perşembe günü erken saatlerde, FTX kurucusu ve eski CEO’su olan Sam Bankman-Fried, Yargıç Lewis A. Kaplan tarafından 25 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Suçları ise dolandırıcılık ve kara para aklama nedeniyle 8 milyar dolarlık müşteri fonunun kaybolması olarak kayıtlara geçti. Kendisine yöneltilen suçlamaların ciddiyeti göz önüne alındığında Sam Bankman-Fried’ın 110 yıla kadar hapis cezası almasının gerekliliği tartışma konusu oldu.

Ancak bugün mahkeme tarafından verilen cezaya göre yalnızca 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Amerikalı gazeteci Charles V. Payne, Sam Bankman-Fried’a verilen hapis cezasının yeterli olmadığını öne sürerek X sosyal platformu aracılığı ile bir paylaşım yaptı. Payne’in paylaşımına yorum yapan Jhon Deaton, gazetecinin verilen cezaya ilişkin tutumunda haklı olduğunu belirtti.

Deaton, verilmesi gereken hapis cezasının en az 50 yıl olması gerektiğini söyleyerek mevcut duruma ilişkin net bir tutuma sahip olduğunu gösterdi. Çünkü işlenen suçun çok daha ağır olduğunu ve dolayısıyla Sam Bankman-Fried’ın çok daha fazlasını hak ettiğini sözlerine ekledi.

SBF’nin hukuk ekibi, mahkemeden yalnızca 6 yıllık bir hapis cezası kararı çıkması için çabalamış olmasına rağmen Adalet Bakanlığı (DOJ) ise Bankman-Fried’ın yaklaşık 30 yıl hapis cezasına çarptırılacağını öngördü.

Hapis cezasına sektörden tepki

Sektördeki birçok farklı isim de Payne ve Deaton ile aynı düşünceyi paylaşıyor.

Asymmetric şirketinin genel ortaklarından biri olan Dan Held, karar hakkında şu sözleri söyledi:

Eylemler, eylemleriyle ilgili hisleri ve neden olduğu gerçek hasar göz önüne alındığında verilen hapis kararı yeterli değil.

Varyant Fonu Baş Hukuk Sorumlusu Jake Chervinsky ise Bankman-Fried’ın hapis cezasını Ross Ulbricht’in Silk Road’u düzenlediği için aldığı cezayla karşılaştırdı. Ulbricht şu anda kötü şöhretli darknet pazarını yaratma ve işletmedeki rolü nedeniyle art arda iki ömür boyu hapis cezasının yanı sıra 40 yıllık hapis cezasını çekiyor. Sam Bankman-Fried, kullanıcıları 8 milyar dolar dolandırırken Silk Road ise toplam 1,2 milyar dolarlık işlem gerçekleştirmişti. Dolayısıyla burada bir adaletsizlik olduğu düşünülüyor ve Chervinsky, X sosyal platformunda “Bu adalet değil” diye bir paylaşımda bulundu.

Castle Island Ventures’ın ortağı Nic Carter, “Ross Ulbricht’e karşı muazzam bir acı ve sempati duyuyorum” diye de sözlerine ekleme yaptı.

Verilen 25 yıllık hapis cezasına ek olarak 11 milyar dolarlık kişisel mal varlığının da haksız bir şekilde edildiği düşünüldü. Dolayısıyla sahip olduğu serveti de kaybetme olasılığı bulunuyor.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin