FTX duyurusunun ardından bu altcoin ivme kazandı! Yükseliş devam edecek mi?
FTX duyurusunun ardından bu altcoin ivme kazandı! Yükseliş devam edecek mi?

FTX duyurusunun ardından bu altcoin ivme kazandı! Yükseliş devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX, Mina Protocol (MINA) Sürekli Vadeli İşlemlerini listeleyeceğini açıkladı ve altcoin dünden bu yana %18’in üzerinde artış kaydetti. Son 24 saatte kripto para piyasası %4,5 artarak 1.87 trilyon dolardan 1.96 trilyona çıktı. MINA gibi bazı kripto paralar BTC, ETH ve SOL gibi diğer kripto paralardan daha iyi performans gösterdi.

Dün FTX, Mina Protocol (MINA) Sürekli Vadeli İşlemlerini 15 Şubat’a kadar listeleyeceğini duyurdu. Haberin hemen ardından MINA fiyatı olumlu tepki verdi. Altcoin, FTX duyurusundan önce 2,30 dolar civarında işlem görüyordu ve şu anda son 24 saatte %18’in üzerinde artışla 2,80 dolardan işlem görüyor.

Sürekli Vadeli İşlemler, FTX’in sunduğu ana özelliklerden biridir. Sürekli Vadeli İşlemler, geleneksel vadeli işlemler gibi türev ürünlerin bir türü. Ancak temel fark, kalıcı sözleşmelerin süresinin dolmamış olması. Bu nedenle fiyat, dayanak dijital varlığın spot fiyatına yakınsa, istediğiniz zaman pozisyonunuzu koruyabilirsiniz. Ancak ödünç aldığınız parayı geri ödeyemediğinizde tasfiye edilirsiniz.

Mina Protocol nedir?

Mina Protocol, 2017 yılında O(1) Labs’den Evan Shapiro ve Izaak Meckler tarafından kuruldu. Görevleri, resmi web sitesinde göründüğü gibi, “Katılımcılar tarafından desteklenen dünyanın en hafif blok zincirini” oluşturmaktı. Bu ağı, herkesin Bitcoin ağındaki gibi belirli cihazlarla değil, akıllı telefon gibi herhangi bir cihazla bir işlemi doğrulayabilmesi için kurdular.

MINA, “zk-SNARKs” (sıfır bilgili, kısa ve öz, etkileşimli olmayan bilgi argümanları) olarak bilinen gelişmiş bir şifreleme kullanır. Bu, kullanıcıların belirli verilere sahip olduklarını birbirlerine açıklamadan onaylamalarına olanak tanır. Mina blok zincirinin sabit boyutu 22 KB’dir ve 300 GB’a kadar çıkabilen diğer blok zincirlerinden farklı. Perspektife koymak için 22KB, birkaç tweet ile aynı boyuttadır. Mina Protocol yerel tokeni, ağ işlemleri ve ücret dağıtımı için kullanılan MINA’dır.

Son 7 Gün İçinde MINA fiyat hareketleri

MINA, 1.05 milyar dolarlık piyasa değeri ile 84. en büyük kripto para birimi. Bu altcoin 2,80 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte %18’in üzerinde yükseldi. Geçen hafta boyunca, MINA azalan bir kanaldaydı ve altcoin 14 Şubat’ta 2,30 dolardan destek buldu. FTX duyuru listelenmesinden bu yana yükselişte ve gördüğünüz gibi 15 Şubat’ın ilk saatlerinde neredeyse 3 dolarla zirve yaptı.

Bu altcoin, Haziran 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 9,91 dolardan hâlâ %71,7 aşağıda bulunuyor. FTX büyük bir kripto borsası olduğundan, FTX duyurusu muhtemelen yatırımcıların dikkatini çekti.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin