ftc
FTC 25 Haziran Kripto para dolandırıcılığını tartışacak

FTC 25 Haziran’da Kripto para dolandırıcılığını tartışacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FTC (Federal Ticaret Komisyonu), tüketici birliği kuruluşları, polis teşkilatı ve özel sektör şirketleri ile kripto para birimi dolandırıcılığını ele alacak bir çalıştay düzenleyecek. Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu tarafından 25 Haziran 2018 tarihinde yapılması planlanan çalıştay Chicago’da gerçekleştirilecek. Ve kripto para dolandırıcılığı konusu enine boyuna masaya yatırılacak.

“kripto para dolandırıcılığı şifresinin çözülmesi” başlıklı çalıştayda FTC, bu gibi dolandırıcılıkların dijital para talepleri karşısında nasıl ortaya çıktığı ve müşterilerin bunlardan korunma yöntemleri konularında bilgilendirme yapmayı planlıyor. Katılımcılar, emniyet teşkilatı üyeleri, tüketici birliği grupları, araştırmacılar ve ilgili endüstri işletmecilerinden oluşacak.

Organizasyon hakkında yapılan bilgilendirme şu şekilde:

Bitcoin gibi kripto paralara olan tüketici ilgisinin artmasıyla, dolandırıcıların bu alanda daha aktif olduğu bildiriliyor. Bildirilen dolandırıcılıklar aldatıcı yatırım ve iş fırsatları, yanıltıcı ürünler ile müşterilerin aldatılması ve aldatıcı bir şekilde pazarlanan madencilik makinelerinden oluşuyor. FTC, tüketicileri kripto paralar hakkında eğitmek ve suistimalcileri belirlemek için çabalarını sürdürmektedir.

FTC dolandırıcılık girişimlerini yakından takip ediyor

FTC, yaklaşık iki ay önce My7Network adı verilen Bitcoin tabanlı bir “zincir alımı” dolandırıcılığının faaliyetlerine son vermişti. Aldatmaca, potansiyel müşterilere üç Bitcoin planından birine yatırım yapmaları halinde “bir servet” kazanabileceklerini vaat ediyordu. Sistem klasik bir aldatma yöntemi olan saadet zinciri benzeri bir oluşuma sahipti.

Sözde, “Mini” planına 0.046 BTC ödeyen insanlar, programa en az 14 kişiyi dahil ederlerse 0.26 BTC’leri kazanacakları vaadi bulunuyordu. Bu dolandırıcılık yöntemi bu sistem ile kendi yapısını koruyan bir oluşuma sahipti. Çünkü eğer bireyler para kazanırlarsa, kar elde etmek için etkili bir şekilde başkalarını aldatmak zorunda kalacakları gibi bir durum söz konusuydu.

Bu pazarlar gibi YouTube’daki saldırganlar da insanlara gerçek sayılacak kadar iyi bir teklifler ile satış yaparak kripto paralarla ilgili bilgisizliklerinden yararlanıyorlar. Bitcoin’e yatırım yapan pek çok kişinin hızlı zengin olma zihniyeti, bu tür dolandırıcılıkların daha da artmasından başka bir işe yaramıyor. Ancak piyasa olgunlaştıkça, bu aldatmacaların 90’lı yılların “Nijeryalı Prens’den gelen mail” aldatmacaları gibi durumlara dönüştüğünü görebiliyoruz.

cryptovest

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin