featured
FSOC

FSOC’ye göre Bitcoin mevcut finansal düzeni tehdit etmiyor.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal İstikrar Gözetim Kurulu (FSOC), sunduğu 152 sayfalık raporda Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin, dünyadaki mevcut finansal sistemlere tehdit oluşturmadığını iddia etti.

Raporda kripto para birimlerini çok az sayıda kişinin kullandığını belirten FSOC, Blockchain teknolojisinin ise çeşitli endüstrilerde ciddi bir potansiyel taşıdığını belirtti.

Finans sektöründen birçok önemli şahsın olumsuz tavrı göz önüne alındığında rapordaki pozitif tutumu sürpriz sayabiliriz. JP Morgan CEO’su Jamie Dimon’ın “Bitcoin’in bir ‘dolandırıcılık’ olduğu ve ciddiye alınmaması gerektiği” yönündeki fikirleri, bunun en büyük örneği.

Raporda ayrıca küresel finans sistemine karşı ortaya çıkan çeşitli parasal tehditler, jeopolitik riskler ve siber güvenlik tehditleri yer aldı. Bitcoin ise tehdit olarak nitelendirilmedi.

Kripto paralar, şu an tehdit oluşturamayacak kadar küçük

Kripto para piyasası 2017 boyunca kayda değer bir büyüme kaydetti. Bununla birlikte, olağanüstü büyüme rakamlarına rağmen pazarın toplam değeri hala 1 trilyon doların çok altında ve muhtemelen küresel finansal sistemi için sistemik bir tehdit olmak için çok küçük.

Her şeye rağmen kripto para piyasasının potansiyelini küçümsememekte fayda var. Zira rekordan rekora koşan Bitcoin başta olmak üzere, bu sektörün erişebileceği ütopik seviyelere her geçen gün yaklaştığımız aşikar.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin