FSB
Global düzenleyiciler kripto piyasalarını dikkatli bir şekilde izlemeye başladı

Global düzenleyiciler kripto piyasalarını dikkatli bir şekilde izlemeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel finansal düzenleyiciler, küresel finansal istikrara yönelik riskleri değerlendirmek için Bitcoin ve Ether gibi “kripto varlıklar” için daha sıkı bir izleme sistemi oluşturmak üzere hareket ediyor. buna göre Finansal İstikrar Kurumu (FSB) tarafından hazırlanan çalışmada kripto varlıklara ağırlıklı şekilde değinildi.

Reuters, küresel bir finansal düzenleyici olan Finansal İstikrar Kurulu’nun (FSB) kripto para birimi ile ilgili ağırlıklı tavsiyeleri yayınladı. Ve kripto para birimlerinin “şu anda finansal istikrar için bir risk oluşturduğuna” inanmadığını belirten kurum, gelişmekte olan kripto para piyasası için “tedbirli izleme” tavsiyesinde bulundu.

Finansal İstikrar Kurulu tarafından yapılan basın açıklamasının bir bölümü şu şekilde:

Kripto varlık pazarlarının büyüklüğünü ve gelişimini izlemek, düşme ihtimali olan servet etkilerinin potansiyel büyüklüğünü anlamak için kritik bir öneme sahiptir. Kaldıraç kullanımı ve finansal kurum risklerine maruz kalma kripto varlık piyasalarının daha geniş bir finansal sisteme ulaşma yolunda kripto varlık risklerinin iletiminin önemli ölçütlerini oluşturuyor.

FSB raporunda “Kripto paralar şu an için finansal riskler içermiyor” görüşü hakim

Finansal İstikrar Kurulu (FSB) tarafından yapılan çalışma, Ödemeler ve Piyasa Altyapıları Komitesi ile işbirliği içinde geliştirildi. Ve ortaya konan çalışmanın asıl amacı küresel finansa yönelik oluşabilecek ve yanıt verilebilecek riskleri erken dönemde tespit etmek olarak bildiriliyor.

FSB’ye göre kripto varlıklar, şu an için tek başlarına finansal riskler oluşturmuyorlar. Ancak terörizmi çevreleyen bir tüketici / yatırımcı korumaları ile ilgili endişelere içerebilecek potansiyele sahip olarak görülüyorlar. Bu görüşün tam tersi olarak ise aylar önce, Finansal İstikrar Kurulu (FSB) başkanı Mark Carney, kripto paraların “piyasa bütünlüğü ve siber esneklik” konusunda geliştirmeler olmaksızın yaygın kullanımı söz konusu olduğunda finansal istikrara yönelik riskler oluşturabileceklerini belirtmişti.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin