FSA
Japonya FSA kripto para şikayetlerinin azaldığına işaret ediyor

Japonya FSA kripto para şikayetlerinin azaldığına işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya FSA 3. çeyrekte, kripto paralar ile ilgili  1.231 inceleme yürüttüğünü açıklarken, bu rakamın bir önceki çeyrekte 1.602 adet olduğunu bildirdi.

Japonya  Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) tarafından yayınlanan en son verilere göre kripto paralar ile ilgili yanıltıcı girişimlerde bir daralma görünüyor. Finansal Hizmet Kullanıcılarına hizmet veren FSA Danışma Ofisi, üçüncü çeyrekte sanal para birimleriyle ilgili 1.231 soruşturmayı ele aldığını dile getiriyor.

Japon FSA kripto ile ilgili sorunlu dosyalardaki azalmaya dikkat çekti

Bu, önceki çeyrekte alınan 1.602 soruşturma ile karşılaştırıldığında sorunlu işlemlerin azalma eğiliminde olduğu görülüyor. Danışmanlık Bürosu, 2018’in ilk üç ayında ise kripto paralar ile ilgili 3.559 soruşturma kaydettiğine dikkat çekiyor. Yani, yatırımcılar kripto ile ilgili işlemlerde daha az sorun yaşamaya başladı ve bu eğilim son iki çeyrekte daha görünür hale gelmiş durumda.

Japon kripto borsaları ile ilgili kontroller ise sıkılaştırılmaya devam ediyor

FSA, bu tür sorgulardaki düşüşün nedenleri hakkında ise ayrıntılı bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte, Japon makamlarının kripto borsaları üzerindeki kontrollerini sıkılaştırmaya devam ediyorlar.

Örneğin, Eylül ayında Maliye Bakanlığı, kripto para borsası Zaif’in operatörü olan Tech Bureau Inc’e bir iş geliştirme kararı verdi. Uyarı, 6,7 milyar JPY değerindeki kripto paraların çalındığını doğruladıktan yaklaşık bir hafta sonra verilmişti. kripto paranın sağlam bir güvenlik sağlamayan “sıcak cüzdanlardan” çalınmış olduğu bildirilmişti.

2018 yılının 3. çeyrek dönemine ait FSA verilerine baktığımızda, geleneksel yatırım ürünleri ile ilgili sorunlarında da düştüğü görülüyor. Kurumun bildirdiğine göre 2. çeyrekte incelemeye alınan 2.231 dosya olmasına karşılık 2018 Eylül ayında sona eren 3. Çeyrekte 2.016 dosya incelemeye alındı.

Ürünlerin genelinde, 343 dava (toplamın yüzde 17’si) hisse senedi listelerini, 174’ü (toplamın yüzde 8’i) FX ile ilgili, 169’u (toplamın yüzde 8’i) yatırım ortaklarına ilişkin olduğu bildirildi. 99’unun zarara uğradığı hileli yatırım şikâyetinde bulunan 167 rapor vardı.

financefeeds

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin