FSA coincheck
Bloomberg'e göre Japonya'dan bir Bitcoin ETF onayı gelebilir

FSA, Japonya’da işlem gören 7 kripto para borsasına ceza verdiğini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC 8 Mart Perşembe günü yayınladığı raporda, Japon Finansal Hizmetler Dairesi’nin (FSA) yedi kripto para borsasına ceza bildirimi gönderdiğini duyurdu. Ocak’taki Coincheck hack olayından sonra yapılan bir teftiş turunun ardından iki borsada hizmetler geçici olarak durdurulmuştu.

Finansal Hizmetler Dairesi, para aklama ve terörizmin finanse edilmesini önleme için sistem boşlukları olan Coincheck de dahil olmak üzere yedi borsaya uygun ve gerekli iç kontrol sistemleri olmaması yüzünden iş geliştirme emri gönderdi.

CNBC’ye göre, Bit Station ve FSHO bugünden itibaren bir ay süreyle kapalı olacak. FSA, üst düzey bir Bit Station yetkilisinin kişisel amaçları için Bitcoin müşterilerini kullandığını ve Bit Station’ın kripto para borsası olmak için yaptığı başvurunun sonlandırıldığını söylediğini açıkladı.

FSA, Coincheck olayından sonra denetimlerini sıklaştırdı

Japon Coincheck kripto para borsasından 500 milyon dolardan fazla NEM’in çalınmasının nedenlerinden biri, paraların soğuk cüzdanlardan daha az güvenli olan sıcak cüzdanda tutulması olarak gösterilmişti. Hack olayının ardından, FSA Coincheck’i inceleyerek tüm Japon kripto para borsalarının risk yönetim sistemleri hakkında rapor sunmasını zorunlu hale getirmişti.

FSA ayrıca Şubat ayı ortasında, güvenlik sistemlerini sunan ve kayıt altına girmek isteyen 15 kripto para borsasını yerinde denetlediklerini açıklamıştı.

Coincheck, çalınan tüm paraları iade etme sözü vermişti. Coincheck’in bunu yapmak için yeterli parası olduğunu ve daha sonra bir geri ödeme planı yayınlayacağını söylemişti.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin