Avustralyalı milyoner Fred Schebesta kripto para bankası kurmayı planlıyor.
Avustralyalı milyoner Fred Schebesta kripto para bankası kurmayı planlıyor.

Avustralyalı milyoner Fred Schebesta kripto para bankası kurmayı planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralyalı milyoner Fred Schebesta, kripto para piyasasında ortaya çıkan iş fırsatlarından yararlanmak için bir kripto para bankası açmayı planlıyor. Finder.com.au’nun kurucu ortağı Schebesta, bankasının ülkede türünün ilk örneği olmasını istiyor. Çevrimiçi karşılaştırma uzmanı ayrıca, kripto para birimlerinin geleceğin küresel iş sürecinde önemli bir rol oynayacağına inanıyor.

“Kripto para bankası geleceğin en büyük adımı.”

Bir depozito alma kurumu (ADI) lisansı için başvurmak yerine, Schebesta mevcut bir banka ile ortaklık yapmayı tercih ettiğini sözlerine ekledi. Finder’ın başındaki isim geçtiğimiz günlerde Batı Avustralya merkezli bir banka olan Goldfields Money’i satın aldı. Bir kripto para bankası ile ilgili planlarını açıklayan Schebesta şunları söyledi:

Goldfields Money’nin 35 milyon dolarlık piyasa değeri var. Bu küçük bir iş ama bir banka. Ve Batı Avustralya’da bir ADI lisansına sahip tek banka. Kripto benimsenme süreci her geçen gün çok daha büyük bir hale geliyor. İnsanlar emanet, borsa ve harcama gibi belirli hizmetlere ihtiyaç duyacaklar. Borç verme, ekonomide işe yarayan şeydir ve eğer gerçekten kripto paralara da uyarlanabilirse işte sektör o gün ileri seviyeye taşınmış demektir.

Schebesta’nın planları, ülkedeki kripto para endüstrisine yönelik genel bankacılık duyarlılığıyla çelişiyor. Hemen hemen tüm büyük bankalar kripto para alımlarını kredi kartları ile yasaklamak için hızlı adımlar attılar. Schebesta’ya göre, bu bankalar piyasadan korkuyor.

The Finder’ın kurucu ortağı, Deutsche Bank ve Binance’in kazançlarını karşılaştırarak yeni kripto arenasındaki potansiyeli de gözler önüne serdi. Yaklaşık 100.000 çalışanı olan Deutsche Bank, 2018 yılının ilk çeyreğinde 146 milyon dolar kâr elde ederken; Binance 300 çalışanı ile aynı dönemde 200 milyon dolar kâr yaptı.

Schebesta pek çok önemli girişimle tanınan bir yatırımcı

Kuracağı kripto bankasının önümüzdeki bir buçuk yıl içinde uçuşa geçmesini bekleyen Schebesta, Eylül 2017’de büyümeye dayalı sigorta ve telekom gibi diğer pazarları geride bırakan, kripto odaklı bir karşılaştırma platformu başlatmıştı.

Ünlü yatırımcı Şubat 2018’de ise, bir tezgah üstü (OTC) kripto para birimi borsa platformu olan HiveEX’i piyasaya sürdü. HiveX, ülkede haftalık bazda milyonlarca dolarlık işlem gerçekleştirerek bazı başarılar elde etti. HiveX ayrıca, kripto para kullanan bir fatura ödeme platformu olan HiveSpend’i de başlatmıştı.

Kripto paraların geleceği şekillendireceğini ifade eden Schebesta, şu hayli ilginç ifadeleri kullandı:

Tüm büyük paranın olduğu yer burası. Gelecekte yaşıyoruz. İşte benim için bu kadar. Sanırım ben bir zaman yolcusuyum. Beş yıl geleceğe gidiyorum, çalışıyorum, sonra geri dönüyorum ve gerçekleşmesi için aktif adımlar atmaya çalışıyorum.

unhashed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin