ICO'lar 2014'ten bu yana 21,9 milyar dolar arttı
ICO'lar 2014'ten bu yana 21,9 milyar dolar arttı

Fransız regülatörü: ICO’lar “marjinal” bir finansman yöntemi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa’nın mali piyasalar düzenleyici olan Autorité des marchés financiers (AMF), yeni yayımlanan bir raporda ICO’lar tarafından oluşturulan fonlar hakkında bilgi verdi. Birkaç gün önce yayınlanan rapora göre, ICO’lar 2014’ten bu yana 21,9 milyar dolar arttılar. Düzenleyici kurum ICO’ları “marjinal” bir finansman yöntemi olarak görüyor.

ICO’lar 2014’ten bu yana 21,9 milyar dolar arttı

AMF’ye göre, 2014’ten bu yana, ICO şirketleri tarafından toplanan fonlarda 21,9 milyar dolarlık artış oldu. Raporda sadece 2017 yılında 6,3 milyon dolarlık bir artış olduğu bildiriliyor. Bu, aynı yıl küresel finansmanın %1,6’sına eşit. 2017 boyunca, 456 ICO vardı. 2018’de, pazardaki ICO sayısı geçen yıla göre arttı. Şimdiye kadar sadece bu yıl 15,1 milyar dolar artarak 947 adet ICO kuruldu. Bu sayı, 2014’ten bu yana ICO ile toplanan toplam fonların neredeyse %70’i.

Aynı zamanda, raporda önemli ölçüde bir merkezileşme olduğu görülüyor. Belge, 17 ICO’nun, tüm endüstri tarafından toplanan fonların %40’ını oluşturduğunu gösteriyor. Ayrıca, AMF, ICO endüstrisinin dünyanın her tarafından toplanan fonların sadece %0,46’sının Fransa’dan geldiğini gösteriyor. Ülke sadece 100,5 milyon dolar toplayan 15 adet ICO’ya sahip. ICO’ların çoğunluğu Birleşik Devletler’de.

Rapor tüm dünyada daha iyi düzenlemelere ihtiyaç olduğunu gösteriyor

Düzenleyici kuruma göre, geçmişteki ICO’ların çoğu Blockchain çözümleri veya ticaret uygulamaları üzerinde yoğunlaştı. Ancak, diğer sektörlere yatırım yapan piyasayı çeşitlendirmeye çalışan yeni projeler var. Ayrıca, yaklaşan ICO projelerinin çoğu zaten diğer geleneksel kanallardan para topladı.

Son olarak, rapor tüm dünyada daha iyi düzenlemelere ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Genel olarak, bu ICO’lar sınır ötesi projelere sahip olma eğiliminde. Bu nedenle bu konuda uluslararası ve Avrupa işbirliğine sahip olmak önemli. Bununla birlikte, Fransa AB’de açık yönetmelikler talep eden tek Avrupa ülkesi değil. Önemli sayıda kripto projesine sahip olan başka bir ülke olan İspanya, kıtada daha iyi düzenleme ve koordinasyon için defalarca talepte bulundu.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin