Bitcoin (BTC) aldatmacası, fiyatlar yükselmeye başlayınca başladı
Bitcoin (BTC) aldatmacası, fiyatlar yükselmeye başlayınca başladı

Fransa’daki Bitcoin (BTC) aldatmacası, 30 milyon euro zararla sonuçlandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Fransa, kripto para yatırımcılarının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Kripto para birimi düzenlemelerine ilişkin duruşunu henüz belirlememiş olan ülke, yerel bir haber portalına göre, vatandaşlarını Bitcoin (BTC) aldatmacalarına karşı uyarıyor. Çünkü son zamanlarda yaşanan Bitcoin (BTC) aldatmacası 30 milyon euro zararla sonuçlandı.

Bitcoin (BTC) aldatmacası, fiyatlar yükselmeye başlayınca başladı

Bitcoin aldatmacalarına en az 700 Fransız vatandaşının dahil olduğu ve yaklaşık 31 milyon euroluk bir zarara neden olduğu (yaklaşık 35 milyon dolar) ortaya çıktı. Fransa’nın borsa düzenleyicileri olan Autorité des marchés Financiers’e (AMF) göre, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri artışa geçtiğinde insanlar aldatmacaya çekiliyor.

Yatırımcılar, Bitcoin yatırımı ile ilgili reklamların kullanılmasıyla plana dahil edildi. Bu sayede yatırımcıların isim ve telefon numarası gibi bilgilerini topladılar. Bunu başardıktan sonra, yatırımcıları onlara muazzam yatırım planları sunarak kandırdılar. Ayrıca yanlış yatırım fırsatları satarak yatırımcılardan para çaldılar. Miras konularında uzman bir avukat olan Helene Feron-Poloni, konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin’i anlamak çok karmaşık, çok teknik. Yatırımcılar tam olarak ne olduğunu anlayamazlar, bu nedenle dolandırıcıların hedefi olabilirler.

Eylül 2018’de Fransa, ICO için düzenleyici çerçevesini oluşturdu

Ayrıca, bir kripto para birimi varlık yatırım firması olan Coinhouse’da Pazarlama Direktörü olan Brian O’Hagan, yatırımcıları aldatmacaya para yatırmak için yönlendiren 200’den fazla hileli portalı keşfettiklerini belirtiyor.

Raporlar ayrıca Fransa’nın bu aldatmacaya dahil edilen tek ülke olmadığını da öne sürüyor. Belçika hükumet yetkilileri, Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ilgili dolandırıcılıkların 100 milyon euroyu geçmesini bekliyor. Eylül 2018’de Fransa, ICO için düzenleyici çerçevesini oluşturdu. Şimdi, son raporlara göre ülke, kripto para piyasalarını düzenlemek için hazırlanıyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin