Upbit Borsası bir saat süreyle işlem yapmayı bıraktı
Upbit Borsası bir saat süreyle işlem yapmayı bıraktı

Upbit Borsası işlemleri geçici olarak durdurdu: Bunun sebebi nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Upbit Borsası, yatırımcıların fonlarının bir Amazon Web Services (AWS) ağ arızası tarafından tetiklenen bir kesintiden sonra güvende olduğunu söylüyor.

Upbit Borsası bir saat süreyle işlem yapmayı bıraktı

Borsa, yaklaşık bir saat süreyle işlem yapmayı bıraktı. Upbit konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Mevcut sunucu arızası nedeniyle (Amazon dahili DNS sorunu), Upbit servisini geçici olarak kullanamazsınız. KRW işlemlerini sürdürürken varlıklarınızı korumak ve işlemlerinizi güvenli hale getirmek için, belirtilen koşullarda siparişlerinizi iptal edeceğiz.

Upbit, Güney Kore‘deki en popüler kripto para borsalarından biri. Amazon’un bir yan kuruluşu olan AWS, geniş bir yelpazedeki endüstrilerde internet tabanlı işletmelere, global işletmelere ve platformlara güç sağlayan, en çok kullanılan isteğe bağlı bulut bilişim platformu. Kripto para birimleri desantralize olmasına rağmen, büyük borsalarda işlem yapmak, AWS gibi merkezi bulut bilişim çözümlerine büyük ölçüde bağımlı.

AWS ağındaki başarısızlık Güney Kore’deki pek çok şirketi etkiledi

Upbit, daha sonra yaptığı açıklamada sorunun çözüldüğünü ve servisin normale döndüğünü belirtti. ZDNet tarafından hazırlanan bir rapora göre, AWS ağındaki başarısızlık Güney Kore’nin en büyük e-ticaret platformu olan Coupang’ın yanı sıra otel rezervasyon hizmeti Yanolja, yemek servisi Market Kurly, çevrimiçi medya hizmeti şirketi POOQ ve kripto para borsası Coinone’u da etkiledi.

AWS, 2017’de 17 milyar dolarlık gelir elde etti. Bu, Amazon’un toplam gelirinin yaklaşık %10’unu oluşturuyor. Dünyanın en büyük 17. kripto para borsası olan Upbit, CoinMarketCap’in verilerine göre, XRP/KRW ve BTC/KRW ticaret çiftlerinin 89 milyon dolarlık bir kısmını temsil eden işlemlerine göre, 24 saatlik işlem hacmi 186 milyon dolara ulaştı. ABD merkezli Bittrex borsası ortağı Dunamu tarafından işletilen Upbit, yakın zamanda Singapur’da bir borsa kurdu.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin