stabil coin
G7, global stabil coin 'ler hakkında önemli bir rapor yayınladı

Fransa Libra’yı durdurmak için G7 görev gücü oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa, merkez bankalarının Libra gibi sanal para birimlerini nasıl düzenleyebileceğini anlamak için yeni bir G7 görev gücü oluşturmaya karar verdi. Libra, bu hafta başlarında, ödeme aracı olarak kullanmak amacıyla Facebook tarafından başlatıldı.

Fransa yeni G7 kripto görev gücü kurdu

Vali Francois Villeroy de Galhau ‘ya göre, görev gücü Avrupa Merkez Bankası’ nın (ECB) yönetim kurulu üyesi Benoit Coeure tarafından yönetilecek. Amaç, kripto para birimlerinin para aklama yasaları ve tüketiciyi koruma kuralları gibi yönetmeliklere tabi olmasını sağlamaktır.

Facebook Salı günü yaptığı açıklamada, ödemeleri iyileştirmeyi, WhatsApp ve Facebook Messenger kullanıcılarının mal ve hizmetler için ödeme yapmasını kolaylaştırmayı amaçlayan Libra adında yeni bir kripto para birimi sunacaklarını duyurdu. Cenevre merkezli Libra derneği, Visa, Mastercard, PayPal ve Uber’i içeren 28 önde gelen şirketle ortaklık kurdu.

Facebook tarafından yapılan duyurunun ardından, dünyadaki bazı düzenleyici kurumlar bununla nasıl başa çıkılacağını ve nasıl kontrol edileceğini merak etmeye başladı. İngiltere Merkez Bankası Valisi Mark Carney, Libra’nın güvende olması gerektiğini yoksa sorun çıkaracağını söyledi. Dahası, dünyanın dört bir yanındaki bankaların bunu gözetmesi gerektiğini söyledi.

Fransa, Libray’ı denetim altına alacak

Şu anda Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Kanada, Almanya, Rusya, İngiltere ve İtalya’yı içeren Yedi Uluslar Grubu’nun dönem başkanlığını elinde tutuyor. G7, Facebook’un çıkardığı yeni dijital para birimine karşı çıkmadığını, ancak bu enstrümanın egemen bir para birimi haline gelmesine karşı olduğunu söyledi.

Villeroy bu konuda şöyle yorum yaptı:

Yeniliğe açık olarak düzenleme konusundaki sertlikle birleştirmek istiyoruz. Bu herkesin çıkarına.

Facebook tarafından oluşturulan yeni sanal para birimi, ABD doları, Euro, Yen ve İngiliz Sterlini gibi farklı fiat para birimleri ile desteklenecek. Bu, kullanıcılara büyük fiyat dalgalanmaları konusunda endişelenmeksizin fiyatı sabit olan bir stablecoin sağlayacak.

Villeroy ayrıca Avrupa Bankacılık Otoritesi tarafından koordine edilecek bir ulusal para aklama karşıtı makamlar ağının kurulmasını istedi. Bu ajans acil durum önlemlerini alacak ve ulusal makamların yerine geçecek.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin