Fransız tütün dükkanları 2019 yılında Bitcoin satacak
Fransız tütün dükkanları 2019 yılında Bitcoin satacak

Fransa, kripto para birimleri için yasal bir çerçeve oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransız hükümeti, bir süre önce İlk Para Teklifleri (ICO) için birkaç ön düzenlemeler yaptı. Bundan birkaç ay sonra Fransa, kripto para birimleri ile ilgili ek bir yasal çerçeve oluşturacağını açıkladı.

Mondaq’a göre, yeni düzenlemeler, kriptografik anahtarların tüm “fiat-to-cryptocurrency” borsalarının ve sorumlularının zorunlu bir AMF kaydını doldurmasını gerektirecek. Autorité des marchés finansörleri (AMF), Fransız borsalarında düzenli olarak hareket eden bağımsız bir kamu organıdır. AMF, finansal araçlarda, tüm tasarruf ve yatırımlarda ve düzenli finansal piyasaların ve yatırımların korunmasından sorumludur. Yeni düzenlemeler, kripto para birimini AMF’nin yetkisi altına sokacak ve aracıları herhangi bir hizmet sunmadan önce denetlenmeye zorlayacak.

Fransa, kripto para düzenlemelerine uymayanlar için yaptırımlar getiriyor

Kayıt dışı arabulucuların 30.000 euro ödeme ve iki yıl hapis cezası almaları öngörülüyor. Değişiklik, yeni düzenlemelerin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 12 ay önce kurulmuş olan kuruluşları da kapsayacak.

Önerilen düzenleme çerçevesi, genel olarak kripto varlıklarını tanımlıyor. Önerilen tanım gereği, “dağıtılmış bir defterde tutulan ve aktarılan” ve “mal ve hizmet satın almak için aktarılabilecek parasal olmayan değer birimlerini birleştiren dijital olarak tescilli ve aktarılmış varlık” açıklamaları kullanılacak.

Kripto para birimlerinin tarihsel sürecine bakıldığında, sektörün “yönetmeliklerden korkma” alışkanlığına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak tüm düzenlemeler sektörü yok etmek için yapılmıyor, bu düzenleme de bunun açık bir örneği. Bu düzenleme stratejisi, “yeniliği engelleyebilecek ve Fransız pazarının çekiciliğini azaltabilecek kısıtlayıcı çerçevelerden kaçınarak profesyonelleşmeyi ve sağlam pazar uygulamalarını teşvik etmek amacıyla tasarlandı.

Fransa, kripto para birimi endüstrisinin başarılı olması için uygun düzenleyici çerçeveleri oluştururken bir “trailblazer” ülkesi olmayı umuyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin